DE

Welcome to

Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden – MTB Reis langs de meest iconische Highlands locaties

Voor 2024 hebben wij een nieuwe Schotland reis op het programma: The Highlands Tour.

Deze road trip gaat langs de hoogtepunten van de Schotse Highlands zoals oa Fort William, Isle of Skye en Torridon Mountains. Maar ook Aviemore, Dunkeld en Glentress.

De reisduur 8 dagen.

Niet alleen veel fietsen maar ook veel zien van de uitgestrektheid van de Schotse hooglanden.

Schotse en Nederlandse gids mee!

Deze reis is inclusief vervoer van Nederland naar Schotland en alle vervoer door Schotland.

Dit is een unieke reis; we ontdekken tijdens deze trip de ruigste natuurlijke trails van Schotland. Veel routes, die zonder lokale gids niet te vinden en te rijden zijn.

Houd er rekening mee dat we door de meest ruige delen van Schotland reizen. Het is belangrijk om in goede gezondheid te verkeren en te beschikken over een goed onderhouden mountainbike die geschikt is voor technische routes. Een fully met dropper seatpost en een veerweg van 140-160 mm wordt aanbevolen, samen met minimale bescherming zoals een helm, elleboog- en kniebescherming.

Dagprogramma

Dag 1 (Vertrek vanuit IJmuiden):

We vertrekken vanuit IJmuiden en varen naar Newcastle, Verenigd Koninkrijk. De boot vertrekt rond 17:30 uur en biedt je ruim 15 uur om te genieten van een gezamenlijk diner, een drankje, een bezoek aan de bioscoop of een verfrissende wandeling op het dek.

 

Dag 2 (Aankomst in Newcastle – Aviemore):

Na ontbijt en douane gaan we met onze bus en MTB-aanhanger richting Aviemore, gelijk een flinke tocht naar het noorden en dwars Cairngorm National Park, We passeren de hoogstgelegen whisky distilleerderij van Schotland Dalwhinnie en rijden door de Spreyside regio in. Hier ontmoeten we onze Schotse gids voor de reis, Steve (in kilt).

De MTB trails Aviemore: “Great techy steep trails in the woods above Aviemore as well as some easier stuff, and some big mountain stuff too – lots of choice” 

Na een middag rijden gaan we naar ons hotel voor de nacht in de buurt van Aviemore. 

 

Dag 3 (Torridon): 

Na een Schots ontbijt gaan we op pad naar de Torridon (2 uur in de bus): “There’s nowhere qite like it in the UK, the mountains are huge the trails endless, challenging, rough, slick, grippy, these are just a few ways to describe the unique combination of bedrock and gravel singletracks that hold up whatever the westcoast rain can through at them. This area should be on all bucket lists for UK riding if it’s not already”. Torridon heeft dus een heel divers landschap voor mountainbikers. Hier zijn alleen natuurlijke paden te vinden en gids Steve neemt ons mee de “Torridon Loop” op. Er zullen stukjes hike and bike bij zitten, uitdagende afdalingen en de meest mooie en ruige vergezichten van de Highlands. 

 

Dag 4 (Isle of Skye):

Op naar Talisker op Ilse of Skye (2 uur in de bus) De meest bekende fietser van Skye: Danny MacAskill. Zijn bekendste video opgenomen op Skye is: The Ridge Klik voor Video

Wederom een dag met alleen maar natuurlijke trails die onze Schotse gids ons voorschotelt. We overnachten in de Talisker wat een eventuele whiskey keuze makkelijk maakt.

 

Dag 5 (Fort William):

Fort William – a lift assisted day! Met de gondels omhoog en vervolgens keuze uit: Top Chief an absolute classic techy rocky Red of Blue Doon a fast long blue. En voor de liefhebber de het World Cup DH parcours. Tevens zijn er veel trails in het lagergelegen gedeelte. We bevinden ons in de “Nevis Range” met de Ben (Schots voor berg) Nevis als hoogste punt van Schotland en de hele UK met 1344 meter. 

Whiskey tip: Ben Nevis distilleerderij (onderdeel van het Japanse Whisky huis Nikka). 

 

Dag 6 (Dunkeld en Peebles): 

Dunkeld. Perthshire. Weer een geweldig uitzicht vanaf de open hillside enduro trails waar Steve ons overheen leidt. Weer veel natuurlijke trails en een uitdagende dag op de mountainbike. Na een dag een Dunkeld nemen we afscheid van Steven en rijden we door naar Peebles (home of Glentress) voor de nacht. 

Whiskey uit de Dunkeld regio: Blair Athol en Aberfeldy. 

 

Dag 7 (Glentress en Terugreis)

Na het ontbijt nog een aantal uur te besteden in de Tweed Valley: Glentress het grootste Trail Center van de UK. Ben je eerder met ons mee geweest naar Schotland dan weet je wat je te doen staan. Op naar boven om Spook Woods te rijden of juist de blauwe routes: Berm Baby Berm.

Rond 13:00 vertrekken we richting Newcastle om de boot te gaan halen.

 

Dag 8 (Terug in IJmuiden): 

Aankomst in IJmuiden 09:45. De reis zit erop, maar de ervaringen nemen we mee.

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Niet inbegrepen:

Zelf meenemen:

Belangrijke informatie:

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 4 personen. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Reis en verblijf

Wij reizen door de UK met een personen bus met een mountainbike trailer voorzien van een systeem om mountainbikes binnen een paar seconden vast te zetten. De hotel overnachtingen zijn op basis van de 2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen. De hotels zijn door ons met zorg uitgekozen en uitermate geschikt voor Mountainbikers (afgesloten fiets opslag). De beoordeling van de hotels op Tripadvisor is 4.5 van de 5 sterren. De hutten op de boot zijn maximaal 4 persoons. Alle verblijven kunnen in overleg worden aangepast naar jouw wensen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt je samen met een andere deelnemer op een kamer ingedeeld (losse bedden). De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto's

Video's

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post (aan te raden) 

€1750/p.p.

Onze reviews

Remco Arnoldus
Remco Arnoldus
23 September 2022
Goede organisatie door 2 MTB liefhebbers. Ik ben met Micha en Sebastiaan mee geweest naar Wales (aanrader). Pluspunten; - goede heldere communicatie - ze hebben verstand van zaken - ze kennen de omgeving en de mensen - alles perfect geregeld - leuke gasten waar je na een dag biken ook gezellig een biertje mee pakt in de kroeg Ik ga zeker vaker met MTB Travel op reis!
Duncan Van der Aar
Duncan Van der Aar
24 Juni 2022
Hele mooie reis met MTB Travel gemaakt naar Schotland. Prima georganiseerd, je hoeft alleen te fietsen, verder wordt alles voor je geregeld. Leuke groep mensen. Aanrader👍
superrobje leblanc
superrobje leblanc
21 Juni 2022
Goed georganiseerde reis naar Schotland om daar de 7 stanes te rijden. Relaxte sfeer en flexibele instelling. Een aanrader om de trails te rijden en je nergens druk om hoeft te maken.
Merel de wijn
Merel de wijn
20 Juni 2022
Wat een mooie reis in het prachtige Schotland, The 7 Stanes. Een enorme diversiteit aan tracks en omgeving, met als hoogtepunt de natuur tocht, de top off the mountain”. Dank je wel Mischa en Sebastiaan, voor jullie gidsen, ondersteunen en goeie zorg. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om dingen te durven die ik anders nooit had gedurfd. Nu weet ik pas echt wat mountainbiken is 😁 Liefs, Piet en Merel
dominic versteden
dominic versteden
6 Juni 2022
Zeer vriendelijke instructeur hele goed uitleg van techniek persoonlijke aandacht voor iedere cursist is ook ruim voldoende door dat je in een kleine groep les krijgt echt een aanrader
Theo Konter
Theo Konter
19 Mei 2022
Supertrip gemaakt naar de 7 stanes in Schotland. Prima geregeld van overtocht tot route kaartjes van de 7 stanes. Extra leuk een route met een plaatselijke gids. Zou zo weer mee gaan.
Peter Forbes
Peter Forbes
17 Mei 2022
Meegeweest op de reis naar Schotland, goed georganiseerd en Mischa en Bas zijn super enthousiaste reisleiders.
Jolanda van Burgsteeden
Jolanda van Burgsteeden
7 Mei 2022
Leerzame beginnersclinic. Leert je alle basisvaardigheden om met vertrouwen de track op te gaan!!

Uw boekingsbedrag veilig

TS MTB Adventure is aangesloten bij STO Garant. Dan weet u één ding zeker: uw boekingsbedrag is veilig en beschermd. STO Garant zorgt ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.

Gratis folder aanvragen

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis