Welcome to

Wales


Ultieme MTB-trip! Super relaxed om na een lange dag achterin de bus de stappen en niet zelf te hoeven rijden.

Danny Janssen

Wales

Op de site van Red Bull staat het volgende over Wales: Wales heeft zichzelf stevig gevestigd als een van de beste Mountainbike bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Van wilde natuurlijke paden en vloeiende single tracks tot speciaal gebouwde bike parks en downhill-tracks. Wales heeft echt iets voor alle smaken en niveaus van rijden. Hier hebben we zelf niet zo veel aan toe te voegen. Wales heeft het allemaal

We verblijven in Zuid Wales waar de parken zich kenmerken door geweldige aangelegde trails. Op elk park zijn er trails van elk niveau van blauw/ beginner, rood/gevorderden en  zwart voor ervaren Mountainbiker. We kiezen het Zuiden van Wales, omdat de parken zich kenmerken door de loops die gereden kunnen worden. Dit ten opzichte van het noorden waar je vaak alleen downhill hebt.

De parken die we aan doen zijn Bikepark Wales, Afan Forest Park, Cwmdown, Brechfa Bikepark en we veroveren The Gap (bucketlist Wales) met een gids in het ruige Brecon Beacon. Deze reis vergeet je nooit meer. Wij regelen het allemaal. Vanaf het moment dat we aan boord zijn gaat de Mountainbike vakantie beginnen. Wij zorgen voor comfortabel hotel, maaltijden en voorzieningen afgestemd op Mountainbikers.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Wales!

Dag 1

In de middag verzamelen en vertrek vanuit Nederland. Wij reizen met elkaar samen in een bus en de MTB’s gaan achter op onze fietsentrailer. Op naar de boot, richting de UK.

Dag 2

We komen s’ochtends aan in Engeland en zetten koers naar Wales. In Wales laten we je gelijk kennismaken met Cwmcarn forest. Onze favoriete ronde is de rode Cafall route, welek  recent een  upgrade heeft gekregen. Deze route neemt je diep mee in het bos met prachtige uitzichten. Na vier uurtjes rond Cwncarn forest te zijn geweest, voldoende voor de 2 rode routes, gaan we naar ons hotel. Tijd om ons te installeren en tijd voor een biertje. Een goede maaltijd gaat er vast ook wel in.

Dag 3

Deze dag gaan we 2 toplocaties bezoeken. Dus neem genoeg van het lekkere ontbijt, we gaan vandaag energie verbranden. Op een uurtje afstand met de bus ligt het Brechfa Forest met zijn geweldige trails. The Gorlech trail is daar onze favoriet al rijden we ook graag the flowy Derwen.

Terug richting het hotel, maar we zijn natuurlijk nog niet klaar. Afan Forest staat vanmiddag op het programma. Deze locatie ligt dicht bij het hotel. Alle tijd dus om de routes te rijden. En op deze 5 sterren mountainbike hotspot is de keuze reuze. Maar liefst 1 blauwe, 5 rode en 2 zwarte routes liggen hier voor je klaar. Voor elke niveau wat wils, hier kan je eens goed aan je techniek schaven de meest technische rode routes van Wales liggen hier.

Na een lange middag op deze fantastische locatie, is het nog maar een kort stukje terug naar ons hotel.

Dag 4

Vandaag is het tijd om de Brecon Beacons te veroveren. Dit zijn de ruige machtige gebergte in Zuid Wales met groene afgeplatte toppen en steile hellingen. Het uitzicht zorgt voor een ongekend gevoel van vrijheid. Hier worden de trainingen gegeven voor de meest geharde commando’s Special Air Service beter bekend als SAS.  Voor ons ligt een prachtige tocht ‘The Gap’. The Gap is een all time classic in the Brecon Beacons. Het gaat vandaag wat minder om de singletracks maar meer over het gevoel van vrijheid wat je kan ervaren op de mountainbike als je één bent met de natuur. Wanneer je The Gap hebt gedaan kan je zeggen dat je de Brecon Beacons hebt veroverd tot 600 meter boven zeeniveau. De uitzichten zijn hier dan ook prachtig

Dag 5

De laatste dag maar niet voordat eerst Bikepark Wales op het programma staat. Dit park heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en is 1 van de top notch parken in Wales. Zo niet het top notch park van Wales. Dit park bestaat pas 5 jaar, geopend met 22 trails en nu al 40. Vorig jaar zijn daar 7 trails bijgekomen. We houden het bijna niet meer bij. Gelukkig hebben we nog even voordat de boot weer teruggaat. Bikepark Wales heeft een nieuw soort trail ontwikkeld. Waar de blauwe altijd flowy zijn en de rode routes technisch zijn vindt je hier flowy technische routes. Nieuwsgierig? Probeer dan zeker Forest Bump, Off-Grid of de wat snellere Watts Occuring. Als je deze drie gereden hebt, weten we zeker dat je aan het einde van de dag met een hele grote glimlach in de bus terug naar de boot zit.

Dag 6

Na een gezellige avond op de boot aankomst in de ochtend in Nederland.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Vervoer vanaf Nederland inclusief bagage en mountainbike
Overtocht naar de UK
5 Overnachtingen
Uitgebreid ontbijt en diner met koffie/thee in het hotel
Infopack met alle details voor ieder trail center
Uplift service waar mogelijk

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Gebruik 1-persoonskamer (enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag)
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Reis en verblijf

Wij reizen met een personen bus met een mountainbike trailer voorzien van een systeem om mountainbikes binnen een paar seconden vast te zetten. De hotel overnachtingen zijn op basis van de 2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen. De hutten op de boot zijn maximaal 4 persoons. Alle verblijven kunnen in overleg worden aangepast naar jouw wensen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt een toeslag in rekening gebracht. Schrijf je als 1 persoon in, maar wil je wel samen met een andere deelnemer een kamer delen, dan wordt een toeslag in rekening gebracht tot het moment dat een tweede persoon zich inschrijft en een kamer gedeeld kan worden. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@sto-garant.nl of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

1350/p.p
15-09-2022 – 20-09-2022

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik de gratis folder

Vul jouw gegevens in voor gratis een folder met alle reis details