Welcome to

Wales


Ultieme MTB-trip! Super relaxed om na een lange dag achterin de bus de stappen en niet zelf te hoeven rijden.

Danny Janssen

Wales

Wales heeft zichzelf stevig gevestigd als een van de beste Mountainbike bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Van wilde natuurlijke paden en vloeiende single tracks tot speciaal gebouwde bike parks en downhill-tracks. Wales heeft echt iets voor alle smaken en niveaus van rijden. Hier hebben we zelf niet zo veel aan toe te voegen. Wales heeft het allemaal

We verblijven in Zuid Wales waar de trailcenters zich kenmerken door geweldige aangelegde trails. Maar we doen niet alleen trailcenters aan, voor 2 dagen gaan we ook op pad met een lokale gids die ons de mooiste lokale trails laat zien. Hier rijden we over natural trails in de uitgestrekte Brecon Beacons en de Rhondda vallei.

Bij elke trailcenter zijn er trails van elk niveau van blauw/ beginner, rood/gevorderden en  zwart voor ervaren Mountainbiker. We kiezen het zuiden van Wales, omdat de locaties meerdere loops  hebben, die gereden kunnen worden. Dit ten opzichte van het noorden waar de nadruk meer op  downhill ligt.

Deze reis vergeet je nooit meer. Wij regelen het allemaal. Vanaf het moment dat we aan boord zijn gaat de Mountainbike vakantie beginnen. Wij zorgen voor comfortabel hotel, maaltijden en voorzieningen afgestemd op jou als mountainbiker.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Wales!

Dag 1

In de middag verzamelen en vertrek vanuit Nederland. Wij reizen met elkaar samen in een bus en de MTB’s gaan achter op onze fietsentrailer. Op naar de boot, richting de UK.

Dag 2

We komen s’ochtends aan in Engeland en zetten koers richting Wales. In Wales laten we je gelijk kennismaken met Cwmcarn Forest. Onze favoriete ronde, de rode Cafall route is in 2020 helemaal ge-upgrade. Deze route neemt je diep mee het bos in en hoog de heuvels op met prachtige uitzichten. We nemen ook de tijd voor tweede rode route die zeker niet onderdoet voor de eerst. Daarna zetten we koers richting hotel!

Dag 3

Vandaag staat Afan Forest op het programma. Dicht bij het hotel gelegen met één blauwe, vijf rode en twee zwarte routes. Er zijn drie startlocaties en twee bezoekerscentra waar onderhoud gepleegd en geluncht kan worden. We zullen we dan ook een aantal keer verplaatsen, zodat je alle routes tot je beschikking hebt vandaag.

Dag 4 & dag 5

Wij geen op pad met lokale gids Paul. Hij zal ons oa de beste natural trails van Zuid-Wales laten zien. Paul is gecertificeerd gids en zal het niveau van de dag aanpassen naar onze wensen. Op dag 4 rijden we door de Rhondda vallei en kunnen we na de lunch een uplift verzorgen om de vermoeide benen iets te sparen. En is er voor de adrenaline junkies onder ons nog een mooi aanbod….  Dag 5 staat een all-time classic op het programma: ‘The Gap’ gelegen in de Brecon Beacons. Deze tocht gaat over minder singletracks dan de eerdere dagen, maar laat je met de mooiste stukken van Zuid-Wales kennis maken. De afdaling vanaf de “The Gap” is een onvergetelijke ervaring, gopro aan!

Dag 6

Tijd voor Bikepark Wales! Hier zijn zoveel lijnen te rijden dat we het bijna niet meer kunnen bijhouden. De teller staat momenteel op 40…. Er is een uplift service vanuit Bikepark Wale, deze moet zo ver mogelijk van tevoren geboekt worden. Naar boven fietsen kan natuurlijk ook…. Bikepark Wales heeft een nieuw soort trail ontwikkeld. Waar de blauwe altijd flowy zijn en de rode routes technisch zijn vind je hier flowy technische routes. Nieuwsgierig? Probeer dan zeker Forest Bump, Off-Grid of de wat snellere Watts Occuring. Als je deze drie gereden hebt, weten we zeker dat je met een hele grote glimlach in de bus naar de boot plaatsneemt!.

Dag 7

Na een gezellige avond op de boot aankomst in de ochtend in Nederland.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Vervoer vanaf Nederland inclusief bagage en mountainbike
Overtocht naar de UK
6 Overnachtingen
2 dagen met gids op pad
Uplift tijdens gegidste tocht
Toegang Trail Fee Bikepark Wales
Uitgebreid ontbijt en diner met koffie/thee in het hotel
Infopack met alle details voor ieder trail center

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Gebruik 1-persoonskamer (enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag)
Uplift service Bikepark Wales
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Voor de Wales reis houden we de groep klein. Er gaan maximaal 6 deelnemers mee met deze reis.

Reis en verblijf

Wij reizen met een personen bus met een mountainbike trailer voorzien van een systeem om mountainbikes binnen een paar seconden vast te zetten. De hotel overnachtingen zijn op basis van de 2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen. De hutten op de boot zijn maximaal 4 persoons. Alle verblijven kunnen in overleg worden aangepast naar jouw wensen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt een toeslag in rekening gebracht. Schrijf je als 1 persoon in, maar wil je wel samen met een andere deelnemer een kamer delen, dan wordt een toeslag in rekening gebracht tot het moment dat een tweede persoon zich inschrijft en een kamer gedeeld kan worden. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

1450/p.p
13-09-2023 – 19-09-2023

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis