Skills weekend

Luxemburg


Nooit gedacht dat ik nog zoveel kon leren. En perfecte verzorging, complimenten!

C. Paters

Skills weekend: Drie dagen werken aan je skills.

Wij maken je beter! Tijdens dit weekend brengen wij al jouw MTB technieken naar het volgende niveau. In een kleine groep van max 8 personen ga je onder de professionele leiding van Martijn Kuiken drie dagen aan de slag in Luxemburg. Kijken, oefenen en toepassen in uitdagend terrein!

Skills weekend Luxemburg staat oa in het teken van Enduro en Trail techniek!

Skills Training in Luxemburg

Verken het schitterende Luxemburg, op slechts 3,5 uur rijden vanuit het hart van Nederland, en laat je verrassen. Tijdens dit weekend ligt de focus op het bekwaam worden van trail- en enduro-techniek. In Luxemburg zul je je techniek ontwikkelen voor het rijden in steil en rotsachtig terrein, met drops, jumps en klimmen op diverse ondergronden en in situaties die het uiterste vragen van zowel je uitrusting als je rijvaardigheden.

Stapsgewijs zullen we je introduceren in de trail en enduro technieken, waarbij we een logische opbouw volgen. Je vaardigheden zullen een enorme sprong voorwaarts maken terwijl je vertrouwd raakt met de finesse van enduro-rijden. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring die niet alleen je technieken zal aanscherpen, maar je ook zal laten genieten van de adembenemende omgeving van Luxemburg.

Niveau 2
Je bent gevorderd MTB-er, trails  in binnen- en buitenland weet je met vertrouwen te rijden. Tijdens het niveau 2 skills weekend grijpen we heel kort terug waarna we aan de slag gaan met het verfijnen dan de techniek in zeer uitdagend terrein. Je beschikt over een goede conditie om drie dagen te kunnen MTB-en en per dag 1000hm te overbruggen. Knie en elleboog bescherming is verplicht.

Dagprogramma

Dagprogramma

Vrijdag

Ervaar een adrenaline-gevuld weekend dat je rijvaardigheden naar nieuwe hoogten zal brengen! Het avontuur begint op vrijdagmiddag, wanneer we samenkomen in het lokale bikepark voor een onvergetelijke enduro-ervaring. Ontdek de kern van enduro mountainbiken terwijl we ons richten op essentiële technieken. Leer de kunst van naadloze rollende drops, beheers kom- en kantbochten als een pro, til moeiteloos zowel voor- als achterwiel op over obstakels en beheers technische bochten en uitdagende switchbacks. Durf jij de steilste hellingen te trotseren en wellicht zelfs een sprong te maken?

Zaterdag

Zaterdag is jouw dag om de Mullerthal paden te veroveren, een epische route die je hart sneller zal laten kloppen. Geniet van de perfecte balans tussen vloeiende flowtrails, ruige rotsformaties, uitdagende beklimmingen en technische afdalingen die een beroep doen op je “slowskills”. Terwijl we rijden, zullen we technische secties grondig analyseren, waardevolle inzichten delen en gezamenlijk oefenen om onze vaardigheden aan te scherpen. Meesterschap in snelheidsinschatting, het kiezen van de optimale lijn en kijktechnieken staan centraal. En ja, we vergeten zeker de bunny-hop niet – onderweg wacht een ‘mini masterclass’ op jou!

Zondag

Zondagochtend brengt ons naar de adembenemende wereld van Red-Rocks, een bijna bovennatuurlijke omgeving ontstaan uit ijzerertsmijnbouw. Hier, in deze betoverende miniatuurcanyon, duiken we dieper in de technieken die we de afgelopen dagen hebben geleerd. Te midden van dit betoverende natuurparadijs passen we een breed scala aan vaardigheden toe. Van losse en steile terreinen die zowel omhoog als omlaag uitdagen, tot uitdagende switchbacks, technisch klim- en daalwerk, en adembenemende drops – Red-Rocks biedt alles.

Dit weekend gaat verder dan een gewone mountainbike-ervaring; het is een meeslepende reis naar het hoogtepunt van enduro mountainbiken.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
2 maal uitgebreid ontbijt
3 dagen werken aan je skills onder de professionele begeleiding van Martijn Kuiken
Veilige stalling voor je MTB
Gratis parkeren bij het hotel en locaties

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimumaantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 4 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Niveau

Niveau 2
Je bent gevorderd MTB-er, trails  in binnen- en buitenland weet je met vertrouwen te rijden.  wellicht heb je al een keer een clinic gevolgd. Tijdens het niveau 2 skills weekend grijpen we heel kort terug waarna we aan de slag gaan met het verfijnen dan de techniek in zeer uitdagend terrein. Je beschikt over een goede conditie om drie dagen te kunnen MTB-en en per dag 1000hm te overbruggen. Knie en elleboog bescherming is verplicht.

Reis en verblijf

Deze reis is gebaseerd op basis van eigen vervoer vanaf jouw woonplaats naar de start locatie (tevens de overnachting gelegenheid). Het verblijf is op basis 2 personen per kamer (aparte bedden), dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post (aan te raden)
545/p.p
18-20 okt 2024 (nog 3 plekken)

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis