Trail Weekend

Duitsland - Harz

MTB Trail weekend Harz

De Harz (zo’n 4.5 uur rijden vanaf midden Nederland) is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De hoogste berg is de Brocken met 1142 meter, die tot het Nationaal Park Harz behoort. In en rond het Nationaal Park Harz is het goed toeven voor mountainbikers die opzoek zijn naar uitdagende trails, schitterende vergezichten en oneindig veel km-ers aan trails. Trails rond de Duivelsmuur en de Bodevallei de “Grand Canyon” van Duitsland ga je zeker niet missen.  

De uitvalsbasis van dit Trail Weekend is Quedlinburg een stadje op de UNESCO erfgoed lijst.

Rond Quedlinburg gaan we  twee uiteenlopende dagen beleven. Ieder met een compleet eigen karakter. 

MTB Trail Weekend Harz  is twee dagen op avontuur met onze gidsen. Uitdagende trails afgewisseld met schitterende vergezichten je gaat genieten van de veelzijdigheid die de Harz te bieden heeft.

Niveau: Gevorderd, je bent al ervaren op de mountainbike. Nederlandse parcours vormen geen probleem voor je en je kunt iedere dag zo’n 30-50km met 900hm overbruggen.

Deze reis is ook voor de E-MTB geschikt.

Dagprogramma

Programmaoverzicht

Vrijdag 

Iedereen reist op de eigen gelegenheid naar de Harz af en vanaf 16:00 kan er worden ingecheckt in het hotel. Voor wie op de vrijdag al tijd heeft om de eerste trails te rijden delen wij routes van verschillende niveau. Deze kunnen zowel gepeild als op GPX gereden worden. 

Zaterdag

Na een goed ontbijt gaan we vandaag de routes rond de Quedlinburg op. Net als alle andere routes die wij dit weekend met de gidsen rijden zijn dit natuurlijke routes. De gidsen (we rijden met twee gidsen) stemmen de route af op het niveau van de groep, technische uitdagende lijnen zijn er genoeg (maar ook de nodige chicken runs).

Lunch om doen we in een authentiek Duits bos café.

Vandaag bezoeken we oa de Duivelsmuur welke we via een uitdagende wortel passage bereiken. Rond de hard stenen Duivelsmuur is veel zandsteen rot te vinden perfect flowy uitgesleten door water en wind. 

Reken vandaag op 40-60km met tussen de 950-1200 hoogte meters. 

Bij terugkomst in het hotel staat er een gezamelijk diner gepland (eigen kosten) waarbij de avonturen van de dag nog eens nabesproken kunnen worden.

Zondag

Vandaag rijden we direct het Nationaal Park Harz in met steile klimmen, diepe dalen en sprookjesachtige bossen.  

We rijden wederom natuurlijke trails “aangelegd” door de local riders die weten wat mountainbike is. Een verborgen “ridge” ride in het bos, de rollercoaster met steeds hogere bermen. Ook rijden we door de steilste kloof van Duitsland waar ook Bikepark Bodetal (Downhill park met lift) te vinden is. Wij blijven echter op de uitdagende natuurlijke trails.

Reken op zo’n 35 km en 1100 hoogte meters aan mountainbike plezier.

Rond 15:00 zijn we terug bij de start en ga je een avontuur rijker weer naar huis!

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Niet inbegrepen:

Zelf meenemen:

Belangrijke informatie:

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 4 personen. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen maar wij steven naar 8 personen per weekend.

Reis en verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar Nationaal Park Harz. Verblijf is Quedlinburg, (UNESCO wereld erfgoed). 

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto's

Video's

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post

€445/p.p.

Onze reviews

Remco Arnoldus
Remco Arnoldus
23 September 2022
Goede organisatie door 2 MTB liefhebbers. Ik ben met Micha en Sebastiaan mee geweest naar Wales (aanrader). Pluspunten; - goede heldere communicatie - ze hebben verstand van zaken - ze kennen de omgeving en de mensen - alles perfect geregeld - leuke gasten waar je na een dag biken ook gezellig een biertje mee pakt in de kroeg Ik ga zeker vaker met MTB Travel op reis!
Duncan Van der Aar
Duncan Van der Aar
24 Juni 2022
Hele mooie reis met MTB Travel gemaakt naar Schotland. Prima georganiseerd, je hoeft alleen te fietsen, verder wordt alles voor je geregeld. Leuke groep mensen. Aanrader👍
superrobje leblanc
superrobje leblanc
21 Juni 2022
Goed georganiseerde reis naar Schotland om daar de 7 stanes te rijden. Relaxte sfeer en flexibele instelling. Een aanrader om de trails te rijden en je nergens druk om hoeft te maken.
Merel de wijn
Merel de wijn
20 Juni 2022
Wat een mooie reis in het prachtige Schotland, The 7 Stanes. Een enorme diversiteit aan tracks en omgeving, met als hoogtepunt de natuur tocht, de top off the mountain”. Dank je wel Mischa en Sebastiaan, voor jullie gidsen, ondersteunen en goeie zorg. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om dingen te durven die ik anders nooit had gedurfd. Nu weet ik pas echt wat mountainbiken is 😁 Liefs, Piet en Merel
dominic versteden
dominic versteden
6 Juni 2022
Zeer vriendelijke instructeur hele goed uitleg van techniek persoonlijke aandacht voor iedere cursist is ook ruim voldoende door dat je in een kleine groep les krijgt echt een aanrader
Theo Konter
Theo Konter
19 Mei 2022
Supertrip gemaakt naar de 7 stanes in Schotland. Prima geregeld van overtocht tot route kaartjes van de 7 stanes. Extra leuk een route met een plaatselijke gids. Zou zo weer mee gaan.
Peter Forbes
Peter Forbes
17 Mei 2022
Meegeweest op de reis naar Schotland, goed georganiseerd en Mischa en Bas zijn super enthousiaste reisleiders.
Jolanda van Burgsteeden
Jolanda van Burgsteeden
7 Mei 2022
Leerzame beginnersclinic. Leert je alle basisvaardigheden om met vertrouwen de track op te gaan!!

Uw boekingsbedrag veilig

TS MTB Adventure is aangesloten bij STO Garant. Dan weet u één ding zeker: uw boekingsbedrag is veilig en beschermd. STO Garant zorgt ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.

Gratis folder aanvragen

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis