Training Weekend

Limburg


Super fijne trainer. Uitdagende omgeving. Top hotel!

L. Grevers

Limburg: een lang weekend werken aan je skills

Dit weekend staat geheel in het teken van het verbeteren van jouw MTB skills.

We beginnen met het (herhalen) van de belangrijkste basistechnieken, voordat we het naar een hoger niveau tillen. Ondanks dat je wellicht al een tijd op de MTB zit, zijn wij ervan overtuigd dat er nog genoeg te leren is en te verbeteren aan de basistechniek. En deze is belangrijk omdat wij er het hele weekend op voortbouwen om grenzen te gaan verleggen.

Zuid-Limburg beschikt over technische uitdagende routes (oa 2 NK parcours) en tal van mogelijkheden om aan de MTB-Skills aan te scherpen.

Wij zullen oa werken aan steil klimmen en afdalen, hoe balans te vinden dmv van kijktechniek en het nemen van obstakels. Ook technische bochten, het rijden van een drop en lijnkeuze komen aan bod. Denk ook bijvoorbeeld aan het gebruik van de Bunny-hop en de beginselen van de Manual om een obstakel of drop te kunnen rijden.

Het verblijf is een comfortabel hotel op basis van uitgebreid ontbijt en diner. Er is mogelijkheid om je fiets af te spuiten, onderhoud te plegen en uiteraard veilig te stallen. Geniet na een dag aan je skills werken van een drankje aan de bar of in de (zonnige) tuin.

Niveau: De basis is goed, je bent al wat ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland, soms daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 3 dagen te kunnen deelnemen.

Dagprogramma

Dagprogramma

Vrijdag

Op de vrijdag zullen we verzamelen tussen 10:30 en 11:00 op onze verblijfslocatie. Als iedereen gereed is om op de MTB te stappen beginnen we aan het programma. We starten met een verscheidenheid aan basics, en zelfs wanneer je al jaren op de MTB rondrijdt zal je verbaasd zijn wat er nog te leren valt. Na de lunch zullen we deze basics gaan toepassen op een van de routes in de buurt, voor de rest van de middag zullen we dus in het bos te vinden zijn.

Zaterdag

Na het ontbijt gaan we op pad om onze skills van de vorige dag in te gaan zetten om naar een hoger niveau te komen. De dag zal in het teken staan van het verleggen van grenzen. Hiervoor verplaatsen wij ons naar een uitdagende parcours in de omgeving; ofwel per fiets of met het eigen vervoer. We zullen gaan hier werken aan steil klimmen en afdalen, hoe balans te vinden dmv van kijktechniek en het nemen van obstakels. Ook technische bochten, het rijden van een drops en lijnkeuze komen aan bod!

Zondag in het zuiden

De zondag staat naast het rijden van wortelpaden en off-camber trails in het teken van jou eigen inbreng. Samen met de andere MTB-ers in de groep bepalen we in de ochtend waar we nog extra aandacht aan zullen besteden. Uiteraard zoeken we de mooiste parcours in de omgeving op. Rond 15:00 wordt het tijd afscheid te nemen en huiswaarts te keren, een mooie ervaring en hoop nieuwe technieken rijker!

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
2 maal uitgebreid ontbijt
3 dagen werken aan je skills onder de professionele begeleiding van Martijn Kuiken

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimumaantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Niveau

De basis is goed, je bent al wat ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland, soms daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 3 dagen te kunnen deelnemen. Indien hier vragen over zijn, neem gerust contact op via [email protected]

Reis en verblijf

Deze reis is gebaseerd op basis van eigen vervoer vanaf jouw woonplaats naar de start locatie (tevens de overnachting gelegenheid). Het verblijf is op basis 2 personen per kamer (aparte bedden), dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post (aan te raden)
495/p.p
31 mei – 2 juni 2024 (nog 4 plekken)
2-4 aug 2024 (nog 6 plekken)

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis