Welcome to

Luxemburg


De hele reis was voor ons op maat gemaakt. Super service. Uitdagende trails, goed hotel, alles waar we om gevraagd hadden. Volgend jaar weer!

Roger Sellens

Luxemburg

Luxemburg ligt op slechts 3,5 uur rijden van midden Nederland. Officieel is het een Groothertogdom en bij de meeste van ons vooral bekend om Mill Man Trail, jaarlijks gereden door het bekende Mullerthal. De Mullerthal-trail is recent uitgeroepen tot Europa’s mooiste wandelpad en dat geldt was ons betreft ook voor de MTB-paden. Deze omgeving kenmerkt zich door bizarre rotsen, enorme kloven, bemoste bossen en schilderachtige beekdalen. In de volksmond wordt Mullerthal wel Klein-Zwitserland genoemd. Klinkt nu al interessant? Wacht dan maar tot je ook de rest van Luxemburg ontdekt tijdens deze drie daagse groepsreis.

Wat dacht je van de Red Rock Trails, die voor zowel het oog als de mountainbike skills een prachtige omgeving vormen. Deze trails liggen in het zuiden van Luxemburg rond de oude mijnen die het landschap in hebben veranderd in een uitdagende omgeving voor mountainbikers. Door de ijzerrijke grond, en de hoge kliffen waan je je haast in het Amerikaanse Utah.

Dit wordt een mooi weekend met uitdagende trails, schitterende vergezichten en je gaat genieten van de veelzijdigheid welke Luxemburg te bieden heeft. Uiteraard is deze groepsreis begeleid vanuit MTBTravel, rijden we de beste single-tracks en is de groep beperkt tot 8 deelnemers.

Niveau: Gevorderd, je bent al ervaren op de mountainbike. Nederlandse parcours vormen geen probleem voor je en je kunt iedere dag zo’n 30-50km met 700hm overbruggen.

Deze reis kan ook individueel geboekt worden op een eigen datum. Wij maken dan voor jullie een programma op maat en dit kan van beginner tot gevorderd (je ontvangt een programma op basis van jouw/jullie niveau met opties om het iedere dag juist zwaarder of juist minder intensief te maken).

Deze reis is ook voor de E-MTB geschikt.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Luxemburg!

Dag 1 

Rond 13;00 starten we het weekend op één van de mooiste trails van Luxemburg. Ook gaan ook aan de slag met het aanscherpen van jullie MTB skills, zodat de techniek er weer fris inzit, want die gaan we nodig hebben de komende dagen. Camera in de aanslag want dit worden mooie plaatjes!

Na alle opgedane indrukken van de eerste dag Luxemburg is het tijd om naar het hotel te gaan. Het comfortabele hotel is ingericht op mountainbikers en biedt naast een goed bed en fijne kamers een uitstekende ontbijt. In de avond eten we a la carte in het uitstekende restaurant van het hotel.

Dag 2

Na een goed ontbijt duiken we vandaag in het industriële verleden van Luxemburg. Het land der rotsen of te wel de fameuze Red Rock Trails staan op het programma. “Little Utah” wordt het ook wel genoemd en we gaan het natuurlijke bikepark  van “Little Utah” zeker tegenkomen vandaag. Maar eerst duiken we de bossen in, hier zijn de sporen van het mijnbouw ook nog duidelijk kenbaar en hebben ervoor gezorgd dat er een ultieme mountainbike speeltuin is ontstaan. We rijden vooral natuurlijke single tracks afgewisseld met delen van verschillende gepeilde routes en gebieden met bikepark-achtige elementen.

Dag 3

Hoge rotsen, diepe kloven en heel veel sprookjesachtig bos vandaag: Mullerthal!

Natuurlijk bekend van de jaarlijkse  Mill Man Trail. Mountainbiken door de rotsspleten, door bossen, zonovergoten valleien en door kleine waterstroompjes. We rijden uitdagende trails onderleiding van een extra lokale gids die dit gebied op zijn duimpje kent en de mooiste paadjes weet te vinden.

Om 15:00 zijn we terug bij de starten en gaan we een beleving rijker weer naar huis!

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 Overnachtingen in een comfortabel mountainbike georiënteerd hotel
2 maal uitgebreid ontbijt
Veilige fietsenstalling en afspuit mogelijkheid
Begeleide groepsreis + lokale gidsen
Gratis parkeren
Onbeperkt toegang tot wellness – sauna / hamam in hotel
Gratis Wifi in hotel
Oplaadpunt E-MTB

Niet inbegrepen:

Vervoer van en naar Luxemburg en de startlocaties
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Drankjes
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

MTBTravel.nl biedt deze reis zowel als groepsreis als individuele reis aan. Voor de groepsreis geldt een minimaal aantal van 6 deelnemers.

Reis en verblijf

Je reist met eigen vervoer naar Luxemburg en de startlocaties van de desbetreffende dag. Uiteraard kan er samen gereden worden en MTBTravel.nl zal deelnemers die die willen met elkaar in verbinding stellen. De hotel overnachtingen zijn uitsluitend op basis van  2 persoons per kamer (aparte bedden), geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van aanmelding voor 2 personen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. De betaling ( totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventure niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbike reis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsport risico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

Luxemburg Weekend (vrij – zon)
535/p.p
13-10-2023 – 15-10-2023
Wij kunnen Luxemburg ook als reis op maat maken op een eigen gekozen datum voor jou (en je vrienden). Stuur een mail met jullie wensen: [email protected]

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis