Welcome to

Luxemburg


De hele reis was voor ons op maat gemaakt. Super service. Uitdagende trails, goed hotel, alles waar we om gevraagd hadden. Volgend jaar weer!

Roger Sellens

Luxemburg

Luxemburg ligt op slechts 3,5 uur rijden van midden Nederland. Officieel is het een Groothertogdom en bij de meeste van ons vooral bekend om Mill Man Trail, jaarlijks gereden door het bekende Mullerthal. De Mullerthal-trail is recent uitgeroepen tot Europa’s mooiste wandelpad en dat geldt was ons betreft ook voor de MTB-paden. Deze omgeving kenmerkt zich door bizarre rotsen, enorme kloven, bemoste bossen en schilderachtige beekdalen. In de volksmond wordt Mullerthal wel Klein-Zwitserland genoemd. Klinkt nu al interessant? Wacht dan maar tot je ook de rest van Luxemburg ontdekt tijdens deze drie daagse reis.

Wat dacht je van de Red Rock Trails, die voor zowel het oog als de mountainbike skills een prachtige omgeving vormen. Deze trails liggen in het zuiden van Luxemburg rond de oude mijnen die het landschap in hebben veranderd in een uitdagende omgeving voor mountainbikers. Door de ijzerrijke grond, en de hoge kliffen waan je je haast in het Amerikaanse Utah.

Het voordeel aan de trails die onderdeel zijn van onze reis, is dat jij zelf het niveau kunt kiezen welk je op die dag wilt rijden. Of je nu veel ervaring op de mountainbike hebt en voor technische routes gaat of dat dit jouw eerste buitenland ervaring wordt, wij bieden jou juist die flexibiliteit om naar eigen niveau jouw dag in te delen.

Zo ook de derde dag. Zijn de benen nog goed genoeg voor panorama tocht vlakbij of juist rond Lac de la Haute-Sûre of trek je liever het bos in rond Chateau Larochette. De keuze is aan jou hoe jij deze Luxemburg ervaring wilt gaan afsluiten.

E­­én dingen weten we zeker, van Luxemburg krijg je nooit genoeg.

En wij bieden nog een extra optie voor de avontuurlijke rijders om met een lokale gecertificeerde gids op stap te gaan rond in het Mullerthal. Deze biedt een dagprogramma op maat aan en weet exact de lokale trails rond en over de Mullerthal-trail te vinden.

Niveau: beginner tot gevorderd (je ontvangt een programma op basis van jouw/jullie niveau met opties om het iedere dag juist zwaarder of juist minder intensief te maken).

Deze reis is ook voor de E-MTB geschikt.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Luxemburg!

Dag 1 

De reis begint het meest bekende stukje Luxemburg: Mullerthal!

Vanuit Berdorf start je met twee van de mooiste tours in de omgeving. Hoge rotsen, diepe kloven en heel veel sprookjesachtig bos vandaag.

Heb je voor de optie van een lokale gids gekozen, dan neemt deze je mee naar plekken die voor anderen verborgen blijven. Na alle opgedane indrukken van dit geweldige gebied is het tijd om naar het hotel te gaan. Het comfortabele hotel is gericht op mountainbikers en biedt naast een goed bed en fijne kamers een uitstekende ontbijt, maar vanavond eerst nog een 3-gangen diner (uiteraard inbegrepen bij de reis).

Dag 2

 Na een goed ontbijt duik je vandaag in het industriële verleden van Luxemburg. Het land der rotsen of te wel de fameuze Red Rock Trails staan op het programma. Je maakt zelf een keuze van het technische niveau en de lengte van de routes. Laat je verassen door de oude mijn gebieden die je zult doorkuizen. Geniet van de mooie vergezichten, het ruige landschap en de schitterende natuurlijke trails. Een welverdiende maaltijd wacht op je in het hotel.

 Dag 3

Lac de la Haute-Sûre ligt in de derde regio die je met deze reis bezoekt. De omgeving is weer totaal anders dan de voorgaande dagen. Camera mee, want er kunnen een flink aantal mooie plaatjes geschoten worden rond het meer. Kies je de lange tour helemaal rond het meer of deel je de dag in tweeën met eerst een route rond Chateau Larochette en daarna een panorama rit aan de west kant van Lac de la Haute-Sûre? Deze dagen hebben je het mooiste trails van Luxemburg laten zien.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 Overnachtingen in een comfortabel hotel mountainbike  georiënteerd hotel
2 maal uitgebreid ontbijt + 2  maal 3 gangen diner
Oplaadpunt E-MTB
Veilige fietsenstalling en afspuitmogelijkheid
Lokale gids (optioneel te boeken)
Dagprogramma met verschillende niveau keuzes en bijbehorende GPX bestanden

Niet inbegrepen:

Vervoer van en naar Luxemburg en startlocaties
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Drankjes
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

MTBTravel.nl biedt deze reis als individuele reis en niet als groepsreis zoals bij onze andere reizen. Er is dan ook geen minimum aantal deelnemers verplicht.

Reis en verblijf

U reist zelf van en naar Luxemburg en de startlocaties uit de GPX bestanden. De hotel overnachtingen zijn op basis van  2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van aanmelding voor 2 personen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. De betaling ( totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventure niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@sto-garant.nl of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

395/p.p
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik de gratis folder

Vul jouw gegevens in voor gratis een folder met alle reis details