Oostenrijk – Zwitserland – Italie

Drie Landen Trail week – Clinic Week

MTB Clinic week

Ben jij een fervente mountainbiker die hunkert naar nieuwe uitdagingen en de drang heeft om je grenzen te verleggen? Of ben je net begonnen met je next level skills op trail- en enduropaden en klaar om jezelf onder te dompelen in de opwindende wereld van flowtrails, enduro-afdalingen, wortelpassages, alpenweiden, adembenemende vergezichten, “slowskill” passages, natuurlijke rock gardens, en nog veel meer? Als dat zo is, dan wacht de Drie Landen Trailweek rond Nauders op jou!

Deze epische clinic-reis wordt geleid door niemand minder dan MTB Skillscoach Martijn Kuiken. Elke dag begint met intensieve techniektraining, waarbij je de fijne kneepjes van de trail en enduro techniek leert. Vervolgens brengen we deze kennis in de praktijk op uitdagende trails in de omgeving. Bovendien krijgt elke deelnemer een liftpas, zodat je moeiteloos toegang hebt tot de prachtige trails in Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

Misschien vraag je je af: “Is deze unieke ervaring geschikt voor mij?” Als je al een stevige beheersing van je mountainbikevaardigheden hebt en verlangt naar meer perfectie en controle, dan is het antwoord volmondig “ja!” Ben je gedreven genoeg om jezelf uit te dagen, je grenzen op te zoeken en deze onder deskundige begeleiding te verleggen? Wij staan klaar om je te ondersteunen in dit avontuur!

Onder Martijns vakkundige leiding verken je altijd eerst je eigen grenzen, in een veilige omgeving waar je op je eigen tempo kunt leren en experimenteren voordat we de lat hoger geen leggen.

Naast het versterken van je technische vaardigheden besteden we tijdens de Drie Landen Trail week ook uitgebreid aandacht aan slowkills. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde wanneer je moeilijk begaanbare paden betreedt, waar controle en precisie belangrijker zijn dan snelheid. Je zult leren hoe je je evenwicht kunt bewaren in technisch terrein en obstakels kunt overwinnen.

Door gevarieerde trailritten en oefeningen zul je worden aangemoedigd om je grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Kortom, de Drie Landen Trailweek biedt jou als mountainbiker een unieke kans om je trail- en endurovaardigheden naar het volgende niveau te tillen, dit alles in een veilige omgeving die is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Maak je klaar voor een onvergetelijke mix van leren, uitdaging en plezier die je nog lang zal bijblijven!

Dagprogramma

Programmaoverzicht: Wat kun je verwachten

Elke dag begint omstreeks 08:00 met het ontbijt. De liften gaan open om 09:00, en het streven is om rond dit tijdstip bij de lift of op de locatie van het dagprogramma te zijn. De lunch wordt dagelijks onderweg genoten. Op elk bergstation vind je gezellige restaurants met lokale en klassieke specialiteiten. Rond 15:00/15:30 ronden we het programma af, waarna er tijd is om trails opnieuw te rijden en instructies te krijgen op verzoek. Tegen 16:00 keren we terug naar de accommodatie voor een evaluatie van de dag.

In Italië en Oostenrijk worden, net als bij skiën, de moeilijkheidsgraden van trails aangeduid met kleuren:

  • Zwart: Zeer technisch en steil
  • Rood: Zeer uitdagend
  • Blauw: Moeilijk
  • Groen: Makkelijk/ Flowtrail

 

Zondag: We arriveren op eigen gelegenheid in Nauders in de loop van de middag. Kennismaking en het diner vinden plaats bij een locatie in het dorp die nog wordt bepaald. Vervolgens checken we in bij het hotel of onze accommodatie.

Maandag: De week begint op een rustig tempo. De ochtend staat in het teken van de basisvaardigheden en hoe deze toe te passen op flowtrails voor maximaal plezier en controle. Vandaag rijden we voornamelijk de groene trails om te acclimatiseren aan het rijden in de Alpen.

Dinsdag: We herhalen de technieken van de vorige dag om warm te worden. Op het programma staan bochten, kijktechnieken en introductie in lijnkeuze, essentieel bij het rijden van technische Alpentrails. We verkennen vandaag groene en blauwe trails.

Woensdag: Vandaag combineren we de technieken van de voorgaande dagen en rijden we groene, blauwe en rode trails. De focus van de dag ligt op off-camber en wortelpassages. We gaan ook naar Italië om een van de langste en meest geweldige flowtrails in de omgeving te verkennen. Daarnaast staan de “endo turn”, bunny hops en kleine sprongen op het programma, leuk en onmisbaar op de trails.

Donderdag: Op het programma staat de beroemde “bunkertrail”, gemarkeerd als rood maar volgens ons meer een zwarte trail in Italië. Vandaag rijden we meer afstand met uitdagende enduro traverses, rots- en wortelpassages en adembenemende uitzichten onderweg als beloning!

Vrijdag: Vandaag draait alles om vragen: wat wil je nog leren en welke trail zou je opnieuw willen rijden? De vermoeidheid kan een rol spelen, dus de intensiteit kan variëren, afhankelijk van de groepsdynamiek. Voor degenen die dat willen, is er de mogelijkheid om een zwarte trail te rijden die een goede beheersing van vaardigheden vereist. Er zijn verschillende uitdagende trails in Nauders.

Zaterdag: Helaas, het avontuur zit erop! Met een schat aan ervaringen, uitgebreide vaardigheden en misschien zelfs nieuwe vriendschappen keren we huiswaarts. Rond 09:00 willen we uitchecken en vertrekken, wetende dat velen een lange reis voor de boeg hebben.

Mis deze kans niet om jezelf te overtreffen in de prachtige omgeving van Tirol. Schrijf je vandaag nog in en maak je klaar voor een avontuur dat je mountainbikevaardigheden en passie naar nieuwe hoogten zal brengen.

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Niet inbegrepen:

Zelf meenemen:

Belangrijke informatie:

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Reis en verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar Nauders. Verblijf is een apart-hotel. Appartementen dus waarbij de kamers worden ingedeeld naar 2 of 3 personen per kamer. Er is ruime stalling voor de mountainbikes, droogkamer voor kleding/ protectie, afspuit mogelijkheid en reparatie ruimte. Tevens is er was service beschikbaar.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto's

Video's

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post

€1395/p.p.

Onze reviews

Remco Arnoldus
Remco Arnoldus
23 September 2022
Goede organisatie door 2 MTB liefhebbers. Ik ben met Micha en Sebastiaan mee geweest naar Wales (aanrader). Pluspunten; - goede heldere communicatie - ze hebben verstand van zaken - ze kennen de omgeving en de mensen - alles perfect geregeld - leuke gasten waar je na een dag biken ook gezellig een biertje mee pakt in de kroeg Ik ga zeker vaker met MTB Travel op reis!
Duncan Van der Aar
Duncan Van der Aar
24 Juni 2022
Hele mooie reis met MTB Travel gemaakt naar Schotland. Prima georganiseerd, je hoeft alleen te fietsen, verder wordt alles voor je geregeld. Leuke groep mensen. Aanrader👍
superrobje leblanc
superrobje leblanc
21 Juni 2022
Goed georganiseerde reis naar Schotland om daar de 7 stanes te rijden. Relaxte sfeer en flexibele instelling. Een aanrader om de trails te rijden en je nergens druk om hoeft te maken.
Merel de wijn
Merel de wijn
20 Juni 2022
Wat een mooie reis in het prachtige Schotland, The 7 Stanes. Een enorme diversiteit aan tracks en omgeving, met als hoogtepunt de natuur tocht, de top off the mountain”. Dank je wel Mischa en Sebastiaan, voor jullie gidsen, ondersteunen en goeie zorg. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om dingen te durven die ik anders nooit had gedurfd. Nu weet ik pas echt wat mountainbiken is 😁 Liefs, Piet en Merel
dominic versteden
dominic versteden
6 Juni 2022
Zeer vriendelijke instructeur hele goed uitleg van techniek persoonlijke aandacht voor iedere cursist is ook ruim voldoende door dat je in een kleine groep les krijgt echt een aanrader
Theo Konter
Theo Konter
19 Mei 2022
Supertrip gemaakt naar de 7 stanes in Schotland. Prima geregeld van overtocht tot route kaartjes van de 7 stanes. Extra leuk een route met een plaatselijke gids. Zou zo weer mee gaan.
Peter Forbes
Peter Forbes
17 Mei 2022
Meegeweest op de reis naar Schotland, goed georganiseerd en Mischa en Bas zijn super enthousiaste reisleiders.
Jolanda van Burgsteeden
Jolanda van Burgsteeden
7 Mei 2022
Leerzame beginnersclinic. Leert je alle basisvaardigheden om met vertrouwen de track op te gaan!!

Uw boekingsbedrag veilig

TS MTB Adventure is aangesloten bij STO Garant. Dan weet u één ding zeker: uw boekingsbedrag is veilig en beschermd. STO Garant zorgt ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.

Gratis folder aanvragen

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis