Girona en de Middenlandse zee

Spanje

Spanje - Girona

Wil je de beste trails in Spanje rijden en genieten van adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee? Dan is deze reis precies wat je zoekt! We nemen je mee naar de schitterende laaggebergten rond Girona en het nabijgelegen Santa Coloma de Farners, waar een netwerk van trails op je wacht. Van ontspannen flowy trails tot zeer technische en uitdagende afdalingen, we hebben voor ieder wat wils. We eindigen met de kers op de taart: een bezoek aan Cap de Creus, een schiereiland in de Middellandse Zee. Hier klim en daal je met uitzicht op prachtige baaien en kliffen, een unieke locatie!

De afdalingen en klimmetjes variëren tussen de 150 en 400 meter, dus geen lange uren klimmen. We wisselen verschillende soorten trails af en passen ons aan de groep aan. Deze reis is ideaal voor XC++ / light enduro liefhebbers.

Dagprogramma

Dag 1 – Aankomst

Bij aankomst op Girona airport (of na een rit vanuit Nederland) brengen we je in 20 minuten naar het hotel in Girona. Je zult snel merken dat Girona een echte fietsstad is met een prachtige oude binnenstad. We zorgen ervoor dat alle MTB’s in orde zijn, en daarna verkennen we olv de gids de oude binnenstad op de MTB. We rijden ook een paar trails om alvast in de stemming te komen voor het echte werk van morgen.

Dag 2 – Trails rondom Girona

Na een stevig ontbijt stappen we op de fiets om direct vanuit Girona het natuurgebied Les Gavarres te ontdekken. Binnen 5 minuten laten we de stad achter ons en beginnen we aan de eerste klim over een single track. We bouwen het rustig op zodat je kunt wennen aan het trailrijden. Tijdens de tocht bezoeken we het ‘Castell de Sant Miquel’, waar je de kasteeltoren kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Bij helder weer kun je zelfs de Pyreneeën zien!

Dag 3 – Trail center Santa Coloma de Farners

Door GMBN (Global Mountain Bike Network) bestempeld als één van de beste trail centers. Hier vind je ‘natural shaped trails’ met een paar verbeteringen voor extra rijplezier. Ontdek de Spiderman trail, een super flowy snelle trail met enkele drops. Voor technische trails zijn Dragon Kahn of La Llosa ideaal.

Dag 4 – Backcountry Les Gavarres

Vandaag gaan we dieper het natuurgebied in. Na een langere cross country klim staat één van de langste afdalingen van ruim 3 km op ons te wachten. Deze trail heeft het allemaal: snelle flowy stukken, technische en smalle secties, en rots shoots. Na de afdaling klimmen we naar een prachtig uitkijkpunt over de Gavarres en de omliggende bergmassieven. Hier zie je ook het gebied van de volgende dag: Cap de Creus. Na deze stop dalen we af richting Girona.

Dag 5 – Schoonheid van de Middellandse Zee

De kers op de taart! Met turquoise water, prachtige stranden omgeven door rotsen en hoge kliffen, is Cap de Creus een toplocatie voor mountainbikers. We starten met een shuttle die ons naar het startpunt brengt, waarna ons avontuur begint. Na een lange afdaling eindigen we op het strand om even bij te komen en van het uitzicht te genieten. Daarna volgt een klim van 400 hoogtemeters naar een mooie traverserende trail met adembenemende uitzichten. De afdaling eindigt bij de kliffen in de buurt van Cadaqués, een oud vissersdorpje waar we lunchen. Na de lunch klimmen we verder en dalen we af naar Roses met prachtige uitzichten.

Dag 6 – Transfer naar de luchthaven

Na een uitgebreid ontbijt is het langzaam inpakken en jezelf gereed maken voor de terugkeer naar Nederland. Voor wie met het vliegtuig komt staat de transfer op tijd klaar om je naar het vliegveld te brengen. Zo komt deze onvergetelijke mountainbike-ervaring tot een einde.

 
 

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Niet inbegrepen:

Zelf meenemen:

Belangrijke informatie:

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 4 personen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Vluchten naar Girona

Vlieg in 2 uurtjes voordelig vanaf oa Eindhoven naar Girona. Kosten indicatie €155,- voor een retour (prijspeildatum juni 2024)  – Eigen MTB mee in het vliegtuig va €120,- (oa Ryanair).

Huur (E)MTB

Wij zorgen ervoor dat jouw huur (E)MTB klaar staat in Spanje. Kosten €85,- per dag (op aanvraag beschikbaar)

Reis en verblijf

Je reist op eigen gelegenheid naar Girona dit kan per auto of per vliegtuig. Verblijf is een hotel waarbij de kamers worden ingedeeld naar 2 of 3 personen per kamer. Er is stalling voor de mountainbikes, afspuit mogelijkheid en reparatie ruimte.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto's

Video's

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 120 t/m 150mm – full-suspension, dropper-post

€1395/p.p.

Onze reviews

Remco Arnoldus
Remco Arnoldus
23 September 2022
Goede organisatie door 2 MTB liefhebbers. Ik ben met Micha en Sebastiaan mee geweest naar Wales (aanrader). Pluspunten; - goede heldere communicatie - ze hebben verstand van zaken - ze kennen de omgeving en de mensen - alles perfect geregeld - leuke gasten waar je na een dag biken ook gezellig een biertje mee pakt in de kroeg Ik ga zeker vaker met MTB Travel op reis!
Duncan Van der Aar
Duncan Van der Aar
24 Juni 2022
Hele mooie reis met MTB Travel gemaakt naar Schotland. Prima georganiseerd, je hoeft alleen te fietsen, verder wordt alles voor je geregeld. Leuke groep mensen. Aanrader👍
superrobje leblanc
superrobje leblanc
21 Juni 2022
Goed georganiseerde reis naar Schotland om daar de 7 stanes te rijden. Relaxte sfeer en flexibele instelling. Een aanrader om de trails te rijden en je nergens druk om hoeft te maken.
Merel de wijn
Merel de wijn
20 Juni 2022
Wat een mooie reis in het prachtige Schotland, The 7 Stanes. Een enorme diversiteit aan tracks en omgeving, met als hoogtepunt de natuur tocht, de top off the mountain”. Dank je wel Mischa en Sebastiaan, voor jullie gidsen, ondersteunen en goeie zorg. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om dingen te durven die ik anders nooit had gedurfd. Nu weet ik pas echt wat mountainbiken is 😁 Liefs, Piet en Merel
dominic versteden
dominic versteden
6 Juni 2022
Zeer vriendelijke instructeur hele goed uitleg van techniek persoonlijke aandacht voor iedere cursist is ook ruim voldoende door dat je in een kleine groep les krijgt echt een aanrader
Theo Konter
Theo Konter
19 Mei 2022
Supertrip gemaakt naar de 7 stanes in Schotland. Prima geregeld van overtocht tot route kaartjes van de 7 stanes. Extra leuk een route met een plaatselijke gids. Zou zo weer mee gaan.
Peter Forbes
Peter Forbes
17 Mei 2022
Meegeweest op de reis naar Schotland, goed georganiseerd en Mischa en Bas zijn super enthousiaste reisleiders.
Jolanda van Burgsteeden
Jolanda van Burgsteeden
7 Mei 2022
Leerzame beginnersclinic. Leert je alle basisvaardigheden om met vertrouwen de track op te gaan!!

Uw boekingsbedrag veilig

TS MTB Adventure is aangesloten bij STO Garant. Dan weet u één ding zeker: uw boekingsbedrag is veilig en beschermd. STO Garant zorgt ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.

Gratis folder aanvragen

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis