Opzoek naar dikke trails

Trail Weekend Zuid-Limburg

Een hapje, drankje en vette trails; de echte mountainbike ervaring!

In de twee zuidelijkste Schotse County’s: Scott

Ook in 2024 organiseren wij weer een aantal te gekke weekenden.

Opzoek naar unieke trails in Nederland? Ga mee op pad in de bossen van Zuid-Limburg en maak kennis met de echte mountainbike ervaring. Genoeg hoogtemeters, uitdagende trails, ultieme vergezichten en het perfecte vakantiegevoel!

Dit unieke bikeweekend bestaat uit twee dagen fietsen in de omgeving van Valkenburg aan de Geul.
Wij nemen je in een kleine groep (max 8) mee op pad en zorgen onderweg voor mooie verhalen, lekkere versnaperingen en nemen we jou mee naar de mooiste plekjes in het bos waar jij als biker enthousiast van wordt. De omgeving leent zich ervoor om de tocht op verschillende manieren in te richten (afhankelijk van niveau en conditie). Tijdens de twee dagen komen we verschillende trails tegen die uniek zijn voor Nederland. Denk aan flowy of juist ruigere afdalingen, kleine jumps, natuurlijke drop-offs, loamy trails, wortelpaden en pittige beklimmingen.

Alle facetten die nodig zijn voor een te gekke ervaring op de mountainbike in Nederland. Daarnaast zijn wij echte Bourgondiërs, dit zul je merken tijdens de tochten. Laat je verassen!!

Het verblijf is in een comfortabel hotel. Er is mogelijkheid om je fiets af te spuiten, onderhoud te plegen en uiteraard veilig te stallen. Geniet na een dag aan je skills werken van een drankje aan de bar of in de (zonnige) tuin.

Niveau: Je bent ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland en soms ook daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 2 dagen te kunnen klimmen en afdalen.

isch Borders en Dumfries & Galloway liggen award winning MTB trails. In de UK staan deze locaties bekend als de 7 Stanes en zijn gelegen midden in de ruige natuur die Schotland rijk is. De 7 Stanes omvatten een geweldig netwerk van mountainbike trails. Trails van wereldklasse. Verdeeld over de 7 Stanes locaties ligt er meer dan 400 km mountainbike paradijs voor je klaar. De trails doen natuurlijk aan, maar zijn met veel aandacht voor verschillende disciplines aangelegd en worden goed onderhouden.

Stane is het Schotse woord voor steen en elke locatie heeft een uniek beeldhouwwerk ergens langs de trail: het zoeken kan beginnen. Iedere Stane heeft een geheel eigen karakter, geen enkele kilometer is hetzelfde. Kombochten, northshores, tabletops, rotspartijen en heel veel singletracks wisselen elkaar af. Niet voor niets dat de trails in de prijzen zijn gevallen. De 7 Stanes trail centers zijn zo ontworpen dat deze uitdaging bieden voor alle niveaus.

Wij komen al geruime tijd in Schotland en houden van de ruige natuur, eindeloze weidsheid en rijke cultuur. De gastvrijheid en overheerlijke keuken maken een trip naar Schotland af. Wij zijn vanaf de eerste keer dat we hier kwamen verkocht en een mountainbike reis Schotland is niet compleet zonder de 7 Stanes te rijden

Deze reis biedt het allemaal. Je bezoekt alle 7 Stanes. Of je meer van flowende trails houdt of technisch uitgedaagd wil worden het kan beide door de diversiteit van landschap en vele trails. Pak je spullen en kom naar Schotland. Deze reis is inclusief de boottocht naar de UK (Newcastle) en we reizen door Schotland in een minibus met Mountainbike aanhanger. Geen zorgen om vervoer dus.

Dagprogramma

Vrijdag

Iedereen reis op eigen gelegenheid en tijd af naar Zuid-Limburg. Kom je vroeg rijdt dat één van de mooie lokale routes.

Zaterdag

Op de zaterdag 09:00 start het bikeweekend met Off Trails! Aan de hand van een routekaart nemen we het weekend door.

Als iedereen er klaar voor is stappen we op de mountainbike en vertrekken we vanuit het hotel in Berg en Terblijt. We maken kennis met de omgeving die Zuid-Limburg rijk is. Al snel zal duidelijk worden dat fietst in de mountainbike walhalla van Nederland. Stevige hoogtemeters, dus lekkere beklimmingen, dikke afdalingen en alles wat daar tussenin ligt. De focus ligt op het maken van een echte mountainbiketocht. Halverwege verrassen Menno en Floris vanuit Off Trails jou met enkele lekkere versnaperingen, uiteraard uit eigen keuken. Op een mooie pauze plek in het bos strekken we de benen en hebben we aandacht voor de innerlijke mens. Hierna gaan we verder voor het laatste deel van de dag. Rond de klok van 15:00 uur arriveren we terug bij het hotel. Samen sluiten we de eerste dag af met een lekker drankje.

Zondag in het zuiden

Na een goede nachtrust start je zondag met een power ontbijt in het hotel. Na het uitchecken van de kamers laden we de spullen in de auto en rijden (25 minuten) we naar de startplek voor dag 2.

We stappen rond de klok van 9:30 uur op de fiets en gaan opzoek naar mooie passages in verschillende bossen. We rijden verschillende trails, van flowy tot het ruigere werk. De focus zal op de zondag meer liggen om passages vaker te rijden en jezelf hierin uit te dagen. Tussendoor zie je Zuid-Limburg en de grensregio op zijn best. Menno en Floris vertellen hierbij enkele mooie verhalen over de cultuur en omgeving. Afhankelijk van het groepsniveau bekijken welke trails we wel en niet rijden, denk hierbij ook aan de te maken hoogtemeters.

Ook op de zondag word je verrast met een lekkere versnapering uit eigen keuken in het bos. Een sterrenervaring zal het niet zijn, al zul je versteld staan wat voor lekkers Limburg jou te bieden heeft. Met voldoende energie stappen we weer op de mountainbike voor het laatste gedeelte.
Aan het eind van de middag sluiten we de dag samen af. We kijken terug op een te gekke mountainbike ervaring in Nederland. Je krijg nog een hapje en drankje van ons. Hierdoor kun je ‘voldaan en uitgerust’ in de auto stappen voor de terugreis naar huis (rond de klok van 15:30 uur).

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Niet inbegrepen:

Zelf meenemen:

Belangrijke informatie:

Deelnemers

Het minimumaantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Niveau

Je bent ervaren als mountainbiker, je rijdt regelmatig MTB parcours in Nederland en soms daarbuiten en beschikt over een goede conditie om 2 dagen te kunnen deelnemen. Indien hier vragen over zijn, neem gerust contact op via [email protected]

Reis en verblijf

Deze reis is gebaseerd op basis van eigen vervoer vanaf jouw woonplaats naar de start locatie (tevens de overnachting gelegenheid). Het verblijf is op basis 2 personen per kamer (aparte bedden), dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto's

Video's

Ervaring: Licht gevorderd tot gevorderd
Conditie: Goede basis conditie
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 170mm – hardtail of full-suspension, dropper-post (aan te raden)

 

€395/p.p.

Onze reviews

Remco Arnoldus
Remco Arnoldus
23 September 2022
Goede organisatie door 2 MTB liefhebbers. Ik ben met Micha en Sebastiaan mee geweest naar Wales (aanrader). Pluspunten; - goede heldere communicatie - ze hebben verstand van zaken - ze kennen de omgeving en de mensen - alles perfect geregeld - leuke gasten waar je na een dag biken ook gezellig een biertje mee pakt in de kroeg Ik ga zeker vaker met MTB Travel op reis!
Duncan Van der Aar
Duncan Van der Aar
24 Juni 2022
Hele mooie reis met MTB Travel gemaakt naar Schotland. Prima georganiseerd, je hoeft alleen te fietsen, verder wordt alles voor je geregeld. Leuke groep mensen. Aanrader👍
superrobje leblanc
superrobje leblanc
21 Juni 2022
Goed georganiseerde reis naar Schotland om daar de 7 stanes te rijden. Relaxte sfeer en flexibele instelling. Een aanrader om de trails te rijden en je nergens druk om hoeft te maken.
Merel de wijn
Merel de wijn
20 Juni 2022
Wat een mooie reis in het prachtige Schotland, The 7 Stanes. Een enorme diversiteit aan tracks en omgeving, met als hoogtepunt de natuur tocht, de top off the mountain”. Dank je wel Mischa en Sebastiaan, voor jullie gidsen, ondersteunen en goeie zorg. Het heeft mij het vertrouwen gegeven om dingen te durven die ik anders nooit had gedurfd. Nu weet ik pas echt wat mountainbiken is 😁 Liefs, Piet en Merel
dominic versteden
dominic versteden
6 Juni 2022
Zeer vriendelijke instructeur hele goed uitleg van techniek persoonlijke aandacht voor iedere cursist is ook ruim voldoende door dat je in een kleine groep les krijgt echt een aanrader
Theo Konter
Theo Konter
19 Mei 2022
Supertrip gemaakt naar de 7 stanes in Schotland. Prima geregeld van overtocht tot route kaartjes van de 7 stanes. Extra leuk een route met een plaatselijke gids. Zou zo weer mee gaan.
Peter Forbes
Peter Forbes
17 Mei 2022
Meegeweest op de reis naar Schotland, goed georganiseerd en Mischa en Bas zijn super enthousiaste reisleiders.
Jolanda van Burgsteeden
Jolanda van Burgsteeden
7 Mei 2022
Leerzame beginnersclinic. Leert je alle basisvaardigheden om met vertrouwen de track op te gaan!!

Uw boekingsbedrag veilig

TS MTB Adventure is aangesloten bij STO Garant. Dan weet u één ding zeker: uw boekingsbedrag is veilig en beschermd. STO Garant zorgt ervoor dat uw vooruitbetaalde boekingsbedrag voor u gewaarborgd wordt.

Gratis folder aanvragen

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis