Nieuws
okt 14

Spaarnwoude: Ontdek! Flow, Balans en leer obstakels rijden!

Wauw! Paul heeft weer een top programma in elkaar gezet voor Spaarnwoude.

Ontdek! Spaarnwoude” is terug, de clinic die een mooie combinatie vormt met “Balans op de fiets en over obstakels
Of breng meer flow in jouw rit: “Met meer flow in Spaarnwoude!

Ontdek! Spaarnwoude
Samen met jou gaan we eerst terug naar de basis van het fietsen om daarna heerlijk te genieten van diverse stukken van het parcours. Wij besteden aandacht aan balans en coördinatie op de fiets, waardoor je meer controle krijgt bij het klimmen en dalen. Tijdens het klimmen en dalen nemen we gelijk het remmen en schakelen mee. Met het remmen doen we ook een noodstop. Na deze technieken gaan we diverse stukken van het parcours rijden en dit allemaal toepassen. Leuke korte klimmetjes en pittige afdalingen. We sluiten af met de kombochten.

Deze clinic is zeer geschikt voor fietsers die wel al wat fietservaring hebben, maar niet eerder een clinic hebben gehad. We maken gebruik van jouw ervaring en gaan de techniek eromheen verfijnen.

Een prima combi met “Balans op de fiets en over obstakels
Kies je voor beide clinics dan ontvang je direct een korting van 10 euro op de totaal prijs.

Keuze uit data en tijd :
Zaterdag 4 december 13:00 – 15:30
Zaterdag 11 december 09:30 – 12:00

⇓⇓⇓⇓⇓⇓

Balans op de fiets en over obstakels
Bij mountainbiken draait veel om balans op je fiets. Tijdens het rijden kan je door een goede balans niet alleen beter rijden maar ook meer rijden. Denk hierbij aan vooral parcoursen waarbij meer techniek vereist is. En de basis van techniek begint vaak bij balans.

Je fietst al regelmatig op een parcours en kan goed schakelen en remmen. We gaan eerst terug naar de basis van het mountainbiken. Van daar uit gaan we verschillende oefeningen doen om je balans op de fiets te vinden. Uiteraard het stilstaan op de fiets (Surplace of Trackstand) maar juist ook oefeningen waarbij we langzaam rijden.
Waarom balans op je fiets: Tijdens het rijden op het parcours kom je allerlei obstakels tegen zoals wortels maar ook drops. Ze worden ook wel afstapjes genoemd. Soms ook een bultje die je dan weer kan “springen”. We gaan je langzaam laten wennen aan de verschillende hoogtes en dieptes en zodat je deze met vertrouwen kan rijden.

We trainen met een MTB Hopper waarmee je allerlei situaties kan nabootsen en het met kleine stapjes kan opbouwen. Dit is geen “masterclass” Drops maar een laagdrempelige clinic met een langzame opbouw om juist voor de “beginners” kennis te maken met obstakels en drops. Deze clinic is ook een ideaal vervolg op de clinic “ontdek Spaarnwoude” omdat hier juist de basis uitgebreid behandeld wordt.

Keuze uit data en tijd :
Zondag 21 november 09:30 – 12:00
Zondag 21 november 13:00 – 15:30
Zondag 19 december 09:30 – 12:00
Zondag 19 december 13:00 – 15:30

⇓⇓⇓⇓⇓⇓

Met meer flow in Spaarnwoude!
Spaarnwoude is één van de oudste mountainbike parcoursen van Nederland. Het parcours kent vele uitdagingen op conditioneel en technisch gebied. Snelheid is vaak het probleem niet maar controle over de fiets is soms een issue. Bij clinic Flow gaan we heel kort terug naar de basis, maar dan kunnen we snel aan de slag met techniek zoals het kantelen van je fiets in de bochten. De bike body separation. Lekker technisch steil klimmen en dalen en we gaan flow rijden op het parcours. Uiteraard pakken we ook wat obstakels mee tijdens het rijden.

Keuze uit data en tijd :
Zaterdag 4 december 09:30 – 12:00

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik de gratis folder

Vul jouw gegevens in voor gratis een folder met alle reis details