Skills weekend

Zuid-Limburg


Nooit gedacht dat ik nog zoveel kon leren. En perfecte verzorging, complimenten!

C. Paters

Skills weekend: Drie dagen werken aan je skills.

Wij maken je beter! Tijdens dit weekend brengen wij al jouw MTB technieken naar het volgende niveau. In een kleine groep van max 8 personen ga je onder de professionele leiding van Martijn Kuiken drie dagen aan de slag in Zuid-Limburg. Kijken, oefenen en toepassen in uitdagend terrein!

Zuid-Limburg

Dit weekend is een mix van trails rijden, oefenen en jezelf uitdagen. We
maken gebruik van de mooiste trails die Limburg rijk is. Op de aankomstdag gaan we in de buurt van het hotel aan de slag met de essentiële basics, deze zijn zeer belangrijk om je een goede opbouw mee te geven voor de rest van het weekend.

Verder staan dit weekend een skills park op de agenda waar we heel gericht aan de verschillende technieken kunnen werken en rijden we één van de gaafste routes van Limburg. Ook de St Pietersberg mag niet ontbreken wellicht de enige enduro route van Nederland en hier komt alle geleerde techniek samen.

Technieken die centraal staan tijdens het weekend

  • Essentiële basics
  • Obstakels rijden (op snelheid)
  • Steil klimmen én Stel dalen
  • Snelle bocht technieken
  • Flow
  • Spelen met je gewicht
  • bike/body separation
  • Wielen los!
  • Dorps en Jumps

Niveau 1+
Je rijdt al enige tijd op de MTB, de meeste Nederlandse trails weet je met vertrouwen de rijden, wellicht heb je al een keer een clinic gevolgd. Tijdens het 1+ niveau skills weekend grijpen we uitgebreid terug op de basis waarna we hierop voortbouwen met het rijden in uitdagend terrein, zodat jij de lat op een veilige manier hoger gaat leggen. Je beschikt over een goede conditie om drie dagen te kunnen MTB-en en 1700hm te overbruggen.

Dagprogramma

Dagprogramma

Vrijdag

Op vrijdag verzamelen we tussen 10:30 en 11:00 bij het hotel. Als iedereen gereed is om op de MTB te stappen beginnen we aan het programma. We starten met een verscheidenheid aan basics, zelfs wanneer je al jaren op de MTB zit, zul je verbaasd zijn wat er nog te leren valt. Na de lunch (13:00 – 13:30) gaan we met de basics aan de slag op een uitdagende route in de omgeving. Rond 17:00 zijn we terug bij het hotel. Fietsen in de beveiligde stalling opfrissen en aan tafel voor een heerlijke 3-gangen maaltijd.

Zaterdag

Op zaterdag ochtend zullen we na een uitgebreid ontbijt pad gaan. We bouwen weer door op de skills waar de vrijdag mee geëindigd zijn en gaan vandaag grenzen verleggen. Hiervoor zullen we ons verplaatsen naar meer technische parcours die hier ruim aanwezig zijn. Camera mee, want niet alleen de parcours zijn mooi, ook de omgeving is een lust voor het oog! Rond 17:00 zijn wij weer terug bij het hotel voor het diner.

Zondag

Op naar de St Pieterberg. Na het ontbijt vertekken wij met de auto’s. richting Maastricht. Een nieuwe omgeving met nieuwe uitdagingen. Vandaag kom alle techniek samen. Rond 15:00 wordt het tijd afscheid te nemen en huiswaarts te keren, een mooie ervaring en hoop nieuwe technieken rijker!

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
2 maal uitgebreid ontbijt
2 maal diner (vegetarische opties beschikbaar)
3 dagen werken aan je skills onder de professionele begeleiding van Martijn Kuiken
Veilige stalling voor je MTB
Gratis parkeren bij het hotel

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimumaantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Niveau

Niveau 1+
Je rijdt al enige tijd op de MTB, de meeste Nederlandse trails weet je met vertrouwen de rijden, wellicht heb je al een keer een clinic gevolgd. Tijdens het 1+ niveau skills weekend grijpen we uitgebreid terug op de basis waarna we hierop voortbouwen met het rijden in uitdagend terrein, zodat jij de lat op een veilige manier hoger gaat leggen. Je beschikt over een goede conditie om drie dagen te kunnen MTB-en en 1700hm te overbruggen.

Reis en verblijf

Deze reis is gebaseerd op basis van eigen vervoer vanaf jouw woonplaats naar de start locatie (tevens de overnachting gelegenheid). Het verblijf is op basis 2 personen per kamer (aparte bedden), dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

495/p.p
Niveau 1+ Limburg
15-09-2023 – 17-09-2023
13-10-2023 – 15-10-2023

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis