Skills weekend

Zuid-Limburg


Nooit gedacht dat ik nog zoveel kon leren. En perfecte verzorging, complimenten!

C. Paters

Skills weekend met Bikebalance

Wij maken je beter! Tijdens dit weekend brengen wij al jouw MTB technieken naar het volgende niveau. In een kleine groep van max 8 personen ga je onder de professionele leiding van Martijn Kuiken (Bikebalance) drie dagen aan de werk in Zuid-Limburg of Luxemburg. Leren door te kijken, te oefenen en vooral toe te passen.

Zuid-Limburg (N1+) :

We beginnen met het (herhalen) van de belangrijkste basistechniek, voordat we het naar een hoger niveau tillen. Dit doen we elke ochtend. De eerste dag nog op een vlakker terrein maar de tweede dag op een locatie waar bikepark elementen aanwezig is. We kunnen zo in het weekend perfect je basistechniek verbeteren. En deze is belangrijk omdat wij er het hele weekend op voortbouwen om grenzen te gaan verleggen.

De middagen gaan we opzoek naar technische passages om te oefenen en passen de techniek vervolgens toe op verschillende parcours. In Zuid-Limburg kiezen we voor delen van de NK parcours maar zullen we ook delen technische trails pakken buiten de bestaande routes. Op deze technische passages zal stil gestaan worden bij bepaalde afdalingen en technische passages om deze te perfectioneren en met vertrouwen te rijden. Er zal veel geklommen +/- 1700hm, veel gedaald maar ook zeker veel gelachen worden. We zitten in een heerlijk half-pension met een gesloten fietsen ruimte. S’avonds zal er ook zeker tijd zijn voor een drankje en sterke verhalen, genietend van de Limburgse gastvrijheid.

Niveau 1+
Je rijdt al enige tijd op de MTB, de meeste Nederlandse trails weet je met vertrouwen de rijden, wellicht heb je al een keer een clinic gevolgd. Tijdens het 1+ niveau skills weekend grijpen we uitgebreid terug op de basis waarna we hierop voortbouwen met het rijden in uitdagend terrein, zodat jij de lat op een veilige manier hoger gaat leggen.

Dagprogramma

Dagprogramma

Vrijdag

Op de vrijdag zullen we verzamelen tussen 10:30 en 11:00 op onze verblijfslocatie. Als iedereen gereed is om op de MTB te stappen beginnen we aan het programma. We starten met de een verscheidenheid aan basics, en zelfs wanneer je al jaren op de MTB rond rijdt zul je verbaasd zijn wat er nog te leren valt. Na de lunch zullen we deze basics gaan toepassen op een van de routes in de buurt, voor de rest van de middag zullen we dus in het bos te vinden zijn.

Zaterdag

Op zaterdag zullen we na het ontbijt op pad gaan en onze skills van de vorige dag gaan inzetten om naar hoger niveau te komen. De dag zal in het teken staan van het verleggen van grenzen. Hiervoor zullen we ons verplaatsen naar meer technische parcours die hier ruim aanwezig zijn. Camera mee, want niet alleen de parcours zijn mooi, ook de omgeving is een lust voor het oog!

Zondag

De zondag staat naast het rijden van wortelpaden en off-camber trails in het teken van jou eigen inbreng. Samen met de andere MTB-ers in de groep bepalen we in de ochtend waar we extra aandacht aan zullen besteden tijdens de dag. Uiteraard zoeken we de wederom de mooiste en technische parcours in de omgeving op. Rond 15:00 wordt het tijd afscheid te nemen en huiswaarts te keren, een mooie ervaring en hoop nieuwe technieken rijker!

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
2 maal uitgebreid ontbijt
2 maal diner (vegetarische opties beschikbaar)
3 dagen werken aan je skills onder de professionele begeleiding van Martijn Kuiken

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimumaantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Niveau

Niveau 1+
Je rijdt al enige tijd op de MTB, de meeste Nederlandse trails weet je met vertrouwen de rijden, wellicht heb je al een keer een clinic gevolgd. Tijdens het 1+ niveau skills weekend grijpen we uitgebreid terug op de basis waarna we hierop voortbouwen met het rijden in uitdagend terrein, zodat jij de lat op een veilige manier hoger gaat leggen.

Reis en verblijf

Deze reis is gebaseerd op basis van eigen vervoer vanaf jouw woonplaats naar de start locatie (tevens de overnachting gelegenheid). Het verblijf is op basis 2 personen per kamer (aparte bedden), dus geen slaapzalen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

495/p.p
Niveau 1+ Limburg
27-05-2023 – 29-05-2023 (Pinksteren!)
15-09-2023 – 17-09-2023
13-10-2023 – 15-10-2023

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik de gratis folder

Vul jouw gegevens in voor gratis een folder met alle reis details