Welcome to

Luxemburg


Super weekend gehad. Mooie trails, goed hotel, lekker eten en mooie foto’s. Aanrader!

Wim K.

Best of Luxemburg Weekend

Luxemburg ligt op slechts 3,5 uur rijden van midden Nederland. Officieel is het Groothertogdom bij de meeste van ons vooral bekend om Mill Man Trail, jaarlijks gereden door het bekende Mullerthal. De Mullerthal-trail is recent uitgeroepen tot Europa’s mooiste wandelpad en dat geldt was ons betreft ook voor de MTB-paden. Klinkt nu al interessant? Luxemburg heeft nog zoveel meer te bieden!

Tijdens het Best of Luxemburg weekend ga je twee uiteenlopende streken leren kennen. Ten eerste Red Rocks deze trails liggen in het zuiden van Luxemburg rond het oude mijn gebied welke het landschap hebben veranderd in een uitdagende omgeving voor mountainbikers. Door de ijzerrijke grond, en de hoge kliffen waan je je haast in het Amerikaanse Utah. Onze gids heeft ruim 20 jaar ervaring in de Red Rocks en weet exact waar de mooiste single tracks en uitdagende Trail Features te vinden zijn. Drops, Rocks, Bike park elementen, single tracks over scherpe heuvelkammen… een MTB speeltuin die de nodige indruk zal achter laten.

Het Mullerthal. Deze omgeving kenmerkt zich door bizarre rotsen, enorme kloven, bemoste bossen en schilderachtige beekdalen. In de volksmond wordt Mullerthal wel Klein-Zwitserland genoemd. Technische en vooral natuurlijke trails in overvloed. Olv de gids worden de mooiste paadjes genomen met de nodige technische uitdagingen.

Best of Luxemburg is twee dagen op avontuur met onze gids. Uitdagende trails afgewisseld met schitterende vergezichten je gaat genieten van de veelzijdigheid welke Luxemburg te bieden heeft.

Niveau: Gevorderd, je bent al ervaren op de mountainbike. Nederlandse parcours vormen geen probleem voor je en je kunt iedere dag zo’n 30-50km met 900hm overbruggen.

Deze reis is ook voor de E-MTB geschikt.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Luxemburg!

Vrijdag 

Iedereen reist op de eigen gelegenheid naar Luxemburg en vanaf 16:00 kan er worden ingecheckt in het hotel. Voor wie op de vrijdag al tijd heeft om de eerste trails te rijden delen wij routes van verschillende niveau. Deze kunnen zowel gepeild als op GPX gereden worden. In de avond volgt de eerste briefing verzorgd door onze gids.

Zaterdag

Na een goed ontbijt duik je vandaag in het industriële verleden van Luxemburg. Het land der rode rotsen oftewel de fameuze Red Rock Trails staan op het programma. “Little Utah” wordt het ook wel genoemd en we gaan het natuurlijke bikepark van “Little Utah” zeker bezoeken vandaag. Maar eerst duiken we de bossen in, hier zijn de sporen van het mijnbouw ook nog duidelijk kenbaar en hebben ervoor gezorgd dat er een ultieme mountainbike speeltuin is ontstaan. We rijden vooral natuurlijke single tracks afgewisseld met delen van verschillende gepeilde routes en gebieden met bikepark-achtige elementen. Reken op 40km/900hm.

Bij terugkomst in het hotel staat er een gezamelijk diner gepland (eigen kosten) waarbij de avonturen van de dag nog eens nabesproken kunnen worden.

Zondag

Hoge rotsen, diepe kloven en heel veel sprookjesachtig bos vandaag: Mullerthal!

Natuurlijk bekend van de jaarlijkse  Mill Man Trail. Mountainbiken door de rotsspleten, door bossen, zonovergoten valleien en door kleine waterstroompjes. Je rijdt uitdagende trails onderleiding van onze lokale gids die dit gebied op zijn duimpje kent en de mooiste paadjes weet te vinden. Na de start in Echternach rijd je een klassieke kloof gelegen dicht bij de Sauer, waarna de gids de oversteek naar de Duitse kant van het Mullerthal neemt voor nog meer uitdagen de trails trials. Reken op 35km/700hm

Rond 15:00 zijn we terug bij de start en ga je een avontuur rijker weer naar huis!

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

2 Overnachtingen in een comfortabel hotel
2 maal uitgebreid ontbijt
Fietsenstalling en afspuit mogelijkheden
2 dagen op pad met onze lokale gidsen
Gratis parkeren
Gratis Wifi in hotel
Oplaadpunt E-MTB

Niet inbegrepen:

Vervoer van en naar Luxemburg en de startlocaties
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Drankjes
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

MTBTravel.nl biedt deze reis als individuele reis aan. Voor de reis geldt een minimaal aantal van 4 deelnemers en maximum van 8 deelnemers.

Reis en verblijf

Je reist met eigen vervoer naar Luxemburg en de startlocaties van de desbetreffende dag. Uiteraard kan er samen gereden worden en MTBTravel.nl zal deelnemers die die willen met elkaar in verbinding stellen. De hotel overnachtingen zijn uitsluitend op basis van  2 persoons per kamer (aparte bedden), geen slaapzalen. Een éénpersoonskamer is op aanvraag en beschikbaarheid de extra kosten hiervoor liggen tussen de 100 – 150 euro.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding voor 2 personen en exclusief 25 euro administratie kosten per boeking. De betaling (totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventure niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbike reis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsport risico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

Techniek: Niveau 2 (gevorderd)
Conditie: Middelzwaar
Mountainbike: Veerweg: 110 t/m 140mm – hardtail of full-suspension
Best of Luxemburg Weekend (vrij – zon)
395/p.p
12-04-2024 – 14-04-2024
10-05-2024 – 12-05-2024
10-05-2024 – 12-05-2024
24-05-2024 – 26-05-2024
07-06-2024 – 09-06-2024
14-06-2024 – 16-06-2024
28-06-2024 – 30-06-2024

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis