Houffalize

Ardennen


Ze nemen je alle zorg uit handen, niets is te veel, en passen goed op je!

H. de Kleine

Houffalize – Ardennen

Coming SOON!

Dagprogramma

Dagprogramma

De beste Trail Centers van Noord-Engeland, dat is onze bestemming van deze reis. North Pennines AONB (Area of Outstanding Natural Beauty ), North Yorkshire Dales National Park en Lake District National Park. Allemaal bijzondere parken met een rijke historie waar je geweest moet zijn.

Dag 1

In de middag verzamelen we voor vertrek. Nadat iedereen zijn spullen heeft ingeladen en de fietsen gereed zijn voor vervoer zetten we koers richting de boot. Zodra we zijn ingecheckt verzamelen we in de bar van de boot voor een verdere introductie en briefing over de reis. De avond is verder vrij te besteden op de boot. Er is een bioscoop, live entertainment, casino, duty-free winkels, bars, verschillende restaurants of de rust van de hut. We hebben koers gezet richting de UK!

Dag 2

In de ochtend legt de boot aan in Engeland. Als we compleet zijn, schepen we uit. We gaan direct op weg naar Hamsterley, het eerste Trail Center van de reis. Hamsterley is een zeer compleet Trail Center en legt de lat gelijk hoog. 15km Blue Trail, 24km Red Trail, 15km Black Trail en ook nog 1.2km aan Bikepark lijnen. Uiteraard is het aan te raden om eerst met de oefen trial te starten en vervolgens in moeilijkheid op te bouwen. Dit mountainbike paradijs is nog slechts het begin van onze reis.

Aan het einde van de dag gaan we moe maar voldaan op weg naar ons hotel, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Het hotel is geheel gericht op fietsers en beschikt over een beveiligde stalling. Voor onderhoud hebben wij  materialen mee.

Dag 3

Na een traditioneel Engels ontbijt of een ontbijt naar keuze is het vandaag tijd om Gisburn en Grizedale aan te doen. Grizedale is heeft de grootste outdoor beeldentuin van de UK. Alsof je door een museum rijdt. Volg hiervoor de 23km lange Silurian Trail. Meer uitdaging? neem dan de North Face MTB Trail van 16 kilometer lengte of de zwarte route. Wil je een andere fiets proberen, hardtail, fully of ebike? Alles is hier te huur. Wat dacht je van een Scott Spark of Mondraker Factor. Met recht is dit een van de mooiste Trail Centers van Engeland.

Gisburn herbergt de befaamde afdelingen als the Hully Gully rollercoaster, Big Foot Slab en Sheep Hill Boardwalk.  Voeg hier nog een skillsloop en een tweetal downhill lijnen aan toe. Dit is de plek om plezier te hebben met een mountainbike.

Dag 4

Kielder staat vandaag als enige Trail Center op het programma en die tijd zal hard nodig zijn met meer dan 167km aan Mountainbike plezier. Kielder ligt tegen de Schotse grens aan en je kunt er zelfs doorsteken naar de 7 Stanes locatie Newcastleton. Of daar tijd voor is valt te betwijfelen met de volgende trials tot je beschikking:

Green: Borderline 11km, 1hr
Blue: Castle Wood Skills Loop, 1km
Blue: Lakeside Way 42km, 3-4 hr
Blue: Osprey 19km, 1.5-2hr
Red: Bloody Bush 33km, 2-3hr
Red: Cross Border Trail 40km, 3-4hr
Red: Deadwater Trail 15km, 1-2hr
Red: Lonesome Pine 18km, 1-2hr
Black: Deadwater Black 10km, 1-2hr

Welke route te kiezen? Welke niet, dat wordt even inlezen van te voren!
Camera mee, want het uitzicht is adembenemend!

Dag 5

Whinlatter bevindt zich midden in het Lake District. Het blauwe Quercus-pad 7.5 km biedt de beste flowy singletrack met berm-rides in de adembenemende bossen. De rode Altura Trail bestaat een North en South loop elk van 10 kilometer lengte. Reken op snelle afdalingen die de adrenaline laten stromen en beklimmingen naar de beste uitzichtpunten op de North Lakes. Als iedereen zijn/haar uiteindelijke weg weer naar beneden heeft gevonden, is het helaas tijd om de Lakes achter ons te laten en richting de boot te gaan.

Dag 6

Na een nacht op de boot zetten we weer voet op vaste wal. Tijd voor het laatste stuk van de reis na een geweldige mountainbike ervaring. Iedereen is een schat aan indrukken en ervaringen rijker.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Vervoer vanaf Nederland inclusief bagage en mountainbike
Overtocht naar de UK vanuit Nederland
5 Overnachtingen
Uitgebreid ontbijt en maal diner met koffie/thee in het hotel
Infopack met alle details voor iedere Trail Center
Uplift service waar mogelijk

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Gebruik 1-persoonskamer (enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag)
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Reis en verblijf

Wij reizen met een personen bus met een mountainbike trailer voorzien van een systeem om mountainbikes binnen een paar seconden vast te zetten. De hotel overnachtingen zijn op basis van de 2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen. De hutten op de boot zijn maximaal 4 persoons. Alle verblijven kunnen in overleg worden aangepast naar jouw wensen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt een toeslag in rekening gebracht. Schrijf je als 1 persoon in, maar wil je wel samen met een andere deelnemer een kamer delen, dan wordt een toeslag in rekening gebracht tot het moment dat een tweede persoon zich inschrijft en een kamer gedeeld kan worden. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van Certo Estroq (STO Garant) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

400/p.p
vanaf 2023

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis