Italië

Finale Ligure


Voor iedereen die Schotland wilt gaan verkennen, zeker eens meegaan met Mtbtravel.nl.

K. Trippaers

Finale Ligure – Italië

Finale Ligure bekend onder andere bij de volgers van de Enduro Wereldkampioenschappen (EWS). Gelegen aan de kust tussen San Remo en Genua aan de uitlopers van de Alpen. Ligt er heel wat moois te wachten op de gevorderden mountainbiker. Deze trip is ook uitermate geschikt voor de e-mountainbiker onder ons.

We verblijven als groep max 6 deelnemers in een prachtig gelegen huisje waar de gastvrouw s’ochtends een stevig ontbijt serveert voor de dag die gaat komen. En waar je s’avonds met de heerlijke  Italiaanse keuken kennis maakt.

Overdag is het tijd om de geweldige trails te ontdekken die dit gebied rijk zijn. Dit onder leiding van ervaren mountainbike gids/skillscoach Erwin Klever. Hij komt hier elk jaar een paar keer terug om steeds weer nieuwe trails te ontdekken en de reis te finetunen. De reis is dan ook elk jaar anders.

Wat zeker op het programma staat: Afdaling van Mount Din, afdaling van Mount Settapani, allerbekendste trail Rollercoaster, trip naar Base Nato en spectaculaire afsluiter ‘inner earth’. De meeste dagen wordt gebruikt gemaakt van shuttle bus, op sommige locaties kunnen de e-mtb’ers naar boven fietsen waar de ‘gewone’ mtb op de bus geplaatst kan worden.

Erwin heeft zin om jou te laten kennis maken met het geweldige Finale Ligure. Naast zijn gidswerk is hij ook skillscoach. Er zal er dan ook zeker tijd vrijgemaakt worden voor tips zodat je de trails het best kan shredden.

Dagprogramma

Dagprogramma

Een fantastische trip!  4 volle dagen biken in het mountainbike paradijs Finale Ligure in Italië. Niveau All mountain 2/3 niveau ( Enduro ervaring )

incl Shuttleservice!

Dag 1

Aankomst vanaf 15.00 uur, na de kamer indeling voor diegene die niet kunnen wachten staat het vrij om de omgeving alvast te verkennen. In de avond een Italiaanse maaltijd in de gezellige gezamenlijke dining room.

Dag 2

Op deze dag word je meegenomen naar een prachtig stukje Finale Ligure. Vandaag staan een aantal heerlijk flowy trails op het programma dit om lekker in te komen in het ‘Big Mountain” rijden. Je zal verrast worden door prachtige vergezichten.  Na afloop volgt er pizza avond in het huisje en kunnen de sterke verhalen beginnen.

Dag 3

Na het ontbijt nemen we de shuttle die ons zal brengen naar de top van Mountain DIN, daarna fietsen we zelf omhoog naar Mount Settepani waar ons eerste startpunt zal zijn van een fantastische trail. Na de afdaling rusten we even uit onder het genot van een heerlijke Italiaanse espresso. Na deze caffeineshot schredden we over de bekendste trail van Finale Ligure, de Rollercoaster naar beneden. Als afsluiter nog een mooi verbindingsstuk met een paar hoogtemeters waar we nog prachtige afdaling nemen richting zeeniveau en naar het huisje. Vanavond diner in het oude stadje (diner en drank op eigen kosten).

Dag 4

Na het lekkere ontbijt wat elke ochtend klaarstaat vertrekken we met de shuttle richting Base Nato waar oneindig veel trails starten. Hier pakken we een waanzinnige trail door de bossen naar een iets lagergelegen deel om vervolgens weer terug te klimmen naar Base Nato. Vanuit Base Nato even bijkomen van de klimtocht voordat we de 2e afdaling nemen richting onze lunch plaats in Feglino. Na de lunch is er een shuttle voor de niet EMTB’ers om hen af te zetten naar de volgende stop, daar even wachten op de EMTB’ers die zelf omhoog komen fietsen. Na een prachtige afdaling gaan we rustig terug snaar onze accommodatie voor een welverdiende borrel en verse Italiaanse maaltijd.

Dag 5

Vandaag staat de spectaculaire trip genaamd “inner earth” op het programma. We worden op pad genomen door een locale gids, hij laat ons de trails zien die alleen de locals kennen.  Deze dag kan alleen maar afgesloten worden met een gezellige avond en een BBQ.

Dag 6

schoonmaken en uiterlijk 10.00 uur richting Nederland

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

5 overnachtingen
4 dagen MTB gids
Shuttle service
uitgebreid ontbijt, 3x lunchpakket, 4 x diner met koffie/thee

Niet inbegrepen:

Vervoer naar Finale Ligure
Drankjes en maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Gebruik 1-persoonskamer (enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag)
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Minimaal aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 4 personen. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Reis en verblijf

De reis is op basis van eigen vervoer. We verblijven in een gezellig B&B in Finale  Ligure De B&B bestaat uit 2-persoons kamers , met aparte bedden. Parkeergelegenheid is er voldoende en ook is er een afgesloten ruimte voor de fietsen en een bike wash. Indien gewenst kun je ook je kleding laten wassen door de gastvrouw.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt een toeslag in rekening gebracht. Schrijf je als 1 persoon in, maar wil je wel samen met een andere deelnemer een kamer delen, dan wordt een toeslag in rekening gebracht tot het moment dat een tweede persoon zich inschrijft en een kamer gedeeld kan worden. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de Finale ligure reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@sto-garant.nl of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

950,-/p.p
26-04-2022 – 01-05-2022 (Nog maar 1 plek!)

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik de gratis folder

Vul jouw gegevens in voor gratis een folder met alle reis details