Best of

Schotland


Voor iedereen die Schotland wilt gaan verkennen, zeker eens meegaan met Mtbtravel.nl.

K. Trippaers

Schotland – 7 Stanes

De award winning MTB trails in Schotland heten: de 7 Stanes. Gelegen in de twee zuidelijkste Schotse County’s: Scottisch Borders en Dumfries & Galloway. Midden in de ruige natuur die Schotland rijk is. De 7 Stanes omvatten een geweldig netwerk van mountainbike trails. Trails van wereldklasse. Verdeeld over de Stanes ligt meer dan 400 km mountainbike paradijs voor je klaar. 4,5 Miljoen GPB is er geïnvesteerd door de Schotse Forestry Commission, zodat wij kunnen genieten van al het moois in Schotland. De trails zijn prachtig aangelegd en onderhouden. Ze liggen verdeeld over 8 locaties (Glentress en Innerleithen vormen samen 1 Stane). En bezoeken ze samen met jou alle 8! Als je hier bent geweest, wil je niks anders meer.

Stane is het Schotse woord voor steen en elke locatie heeft een uniek beeldhouwwerk ergens langs de trail: het zoeken kan beginnen. Iedere Stane heeft een geheel eigen karakter, geen enkele kilometer is hetzelfde. Kombochten, northshores, tabletops en heel veel singletracks wisselen elkaar af. Niet voor niets dat de trails in de prijzen zijn gevallen. De 7 Stanes trail centers zijn zo ontworpen dat deze uitdaging bieden op alle niveaus.

Wij komen al geruime tijd in Schotland en houden van de ruige natuur, eindeloze weidsheid en rijke cultuur. De gastvrijheid en overheerlijke keuken maken een trip naar Schotland af. Wij waren vanaf de eerste keer dat we hier kwamen verkocht en willen je meenemen naar het beste wat Schotland te bieden heeft.

Deze reis biedt het je allemaal. Wij brengen je naar alle 7 Stanes. Of je meer van flowende trails houdt of technisch uitgedaagd wil worden het is er allemaal. Wij regelen alles voor je. Het enige wat je hoeft doen is je spullen pakken en trappen. Wij zorgen voor comfortabele hotels, maaltijden en voorzieningen voor MTB’ers.

Dagprogramma

Dagprogramma

Welcome to Mountainbike Heaven. Dat is hoe je de 7 Stanes het beste kan omschrijven. Met deze unieke reis heb je de kans om alle Stanes zelf te ervaren. Vergeet af en toe geen foto te nemen als je weer op zo’n uitdagende singletrack zit.

Dag 1

In de middag verzamelen we voor vertrek. Nadat iedereen zijn spullen heeft in geladen en de fietsen gereed zijn voor vervoer zetten we koers richting de boot. Zodra we zijn ingecheckt verzamelen we in de bar van de boot voor een verdere introductie en briefing over de reis. Iedereen ontvangt gelijk zijn/haar infopack met alle informatie per Stane. De avond is verder vrij te besteden op de boot. Er is een bioscoop, live entertainment, casino, duty-free winkels, bars, verschillende restaurants of de rust van de hut. Yes…… de trip is begonnen.

Dag 2

In de ochtend legt de boot aan in Engeland en als we compleet zijn schepen we uit. We gaan direct op weg naar Newcastleton, het eerste Trail Center van de reis. Onderweg houden we een stop, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te lunchen. Daarna wordt het toch echt tijd om aan de bak te gaan.

Newcastleton is zeer geschikt om kennis te maken met de Stanes. De start ligt midden in het Schotse dorp en de route brengt je eerst naar de Skills Area om warm te rijden. Bij elk trail center ligt zo’n Skills Area om je warm te rijden en je voor te bereiden wat je kunt verwachten op de blauwe route en rode route. De eerste dag ligt hier in totaal 35 km aan trails op je te wachten. We blijven lang genoeg om deze geheel te fietsen.

Vooral het laatste stuk van de blauwe/rode route terug naar het Skills Area zal je willen blijven rijden. Een heerlijke flow track voorzien van kombochten en table-tops.

Als iedereen terug is, reizen we verder naar het hotel (4.5 van de 5 sterren op Tripadvisor) waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Eigenaars David en Sue zijn de belichaming van de Schotse gastvrijheid en bestieren naast een goed restaurant, ook een bere gezellige pub. Er is een beveiligde fiets opslag voor ons en ook mogelijkheid tot het repareren en afspuiten van je mountainbike. We bevinden ons nu centraal in Dumfries & Galloway, precies tussen de volgende 5 Stanes die we aan zullen doen.

Dag 3

Na een traditioneel Schots ontbijt of een eigen keuze is het vandaag tijd om Mabie en Dalbeattie aan te doen. We beginnen met Mabie waar je op de Skills Area verder kan werken aan je techniek en met name de drop-offs. Een echte aanrader! Verder ligt er aan 37 km aan route en extreme downhill park. Bij beide ligt de tweede stane die we verzamelen, de markante Ghost Stane.

Onderweg van Mabie naar Dalbeattie nuttigen we de lunch (door ons verzorgd) zodat we optimaal van de tijd gebruik kunnen maken.

Dalbeattie is een “one of a kind” Stane die zich kenmerkt door de graniet rosten. Er is optimaal gebruik gemaakt van de rotsen op elke route wat zorgt voor een unieke beleving. Aan de start wederom een Skill Area en er zijn een aantal Taster Loops (vrij vertaald: voorproef lussen) van enkele kilometers lang zodat je een goed beeld krijgt wat te verwachten op de route.

Na deze dag zal een ale extra lekker smaken. Bij het diner in het hotel worden ongetwijfeld de mooiste ervaringen gedeeld.

Dag 4

Vandaag is het tijd voor Kirroughtree en Glentrool. Hoewel deze twee Stanes op slechts korte afstand van elkaar liggen zijn ze toch totaal anders van karakter. Glentrool heeft een kleine groene en blauwe route maar staat vooral bekend om zijn Big County Route” (58 km). Die laatste is echt voor de liefhebber, bestaat uit brede paden, mooie lochs terwijl je ondertussen 1000 hm overbrugt.

In Kirroughtree brengen we de meeste tijd door. Het heeft een uitgebreid visitor center en bied veel faciliteiten zoals: fiets reparatie, fiets verhuur (mocht je een andere fiets willen proberen), winkel, restaurant (voor lunch/snacks), douches, toiletten, afspuitplaatsen etc. De mountainbike sfeer die hier hangt is super. De routes zijn er prachtig. Volgens velen de beste. We zijn benieuwd naar jouw oordeel.

Dag 5

Na het ontbijt nemen we afscheid van Dumfries & Galloway, maar natuurlijk niet voordat we de laatste Stane van die regio hebben aangedaan: Forest of Ae.

Wederom prachtige vergezichten, maar veel tijd om die te bekijken is er niet want de routes zijn snel te noemen. De rode route bevat ook een paar mooie enduro stukken waar je je opgedane ervaring van de afgelopen dagen kwijt kan. Een stiekeme favoriet van ons, dit bikepark.

Onderaan de route weer een winkel en restaurant zodat iedereen zelf kan lunchen voor we doorrijden naar de Scottish Borders waar we Innerleithen aan doen. Innerleithen is met view downhill lijnen en een commerciele up-lift service de place to be for downhillers . De kreten van adreline zijn op de parkeerplaats al te horen. Dit is erg spectaculair om even te gaan kijken. Naast de downhill ligt en ook een heel mooie en intensieve rode route. Deze klimt helemaal naar de top van de berg om vervolgens weer in haast downhillstyle helemaal beneden aan te komen.

We verblijven 1 van de mooiste hotels van Peebles (4.5 van de 5 sterren op Tripadvisor). Gelegen midden in het centrum. Voor iedereen dus nog genoeg mogelijkheden om nog even te shoppen voor het thuis front of om voorraden in te slaan. Uiteraard is er weer een beveiligde fiets opslag geregeld met mogelijkheid tot onderhoud/reparatie.

Dag 6

De wekker staat vandaag vroeg want we willen de laatste en grootste Stane Glentress optimaal benutten. Wie je ook spreekt over de 7 Stanes, iedereen kent Glentress

We rijden een aantal keer up-lift tussen het lager gelegen parkeerterrein met restaurant en shops en het hoger gelegen Buzzard’s Nest. Op Glentress vind je tracks als Spooky Woods, Super G, Magic Mushroom, Britney Spears en Berm Baby Berm om er maar eens paar te noemen.

Bij de fietsverhuur vind je de nieuwste modellen Specialized en Santa Cruz voor als je die nog op het verlanglijstje hebt staan. Als iedereen zijn/haar uiteindelijke weg naar beneden heeft gevonden, is het tijd om de Stanes achter ons te laten en richting de boot te gaan.

Dag 7

Na een nacht op de boot zetten we weer voet op vaste wal. Dat is even wennen, weg ruige natuur en weidse landschappen. Op naar huis na een geweldige mountainbike ervaring. Het voelt waarschijnlijk als heel lang geleden dat we vertrokken zijn en iedereen is een schat aan indrukken en ervaringen rijker. Dat zal toch even wennen worden voor iedereen om weer te rijden op de Nederlandse parcours na deze award winning 7 Stanes trail centers.

Reisdetails

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Vervoer vanaf Nederland inclusief bagage en mountainbike
Overtocht naar de UK
6 Overnachtingen
7 Stanes met 8 Trail Centers
1 maal lunch
Infopack met alle details voor iedere Stane
Uplift service waar mogelijk

Niet inbegrepen:

Drankjes
Maaltijden anders dan bij “inbegrepen”
Gebruik 1-persoonskamer (enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, prijs op aanvraag)
Reisverzekering en annuleringsverzekering

Zelf meenemen:

Mountainbike, kleding, bescherming en overige fietsoutfit
Eten en drinken voor onderweg
Reserve onderdelen
Gereedschap, onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers om deze reis door te laten gaan is 6 personen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Reis en verblijf

Wij reizen met een personen bus met een mountainbike trailer voorzien van een systeem om mountainbikes binnen een paar seconden vast te zetten. De hotel overnachtingen zijn op basis van de 2 persoonsbezetting, dus geen slaapzalen. De hotels zijn door ons met zorg uitgekozen en uitermate geschikt voor Mountainbikers (afgesloten fiets opslag). De beoordeling van de hotels op Tripadvisor is 4.5 van de 5 sterren. De hutten op de boot zijn maximaal 4 persoons. Alle verblijven kunnen in overleg worden aangepast naar jouw wensen.

Prijs en (aan)betaling

Na inschrijving voor deze reis ontvang je binnen enkele werkdagen aanvullende informatie en een factuur voor het voldoen van de reissom. De genoemde prijs is op basis van aanmelding van twee personen die een kamer delen en exclusief 15 euro administratie kosten per boeking. Bij 1-persoons inschrijving wordt een toeslag in rekening gebracht. Schrijf je als 1 persoon in, maar wil je wel samen met een andere deelnemer een kamer delen, dan wordt een toeslag in rekening gebracht tot het moment dat een tweede persoon zich inschrijft en een kamer gedeeld kan worden. De aanbetaling (30% van de totale reissom) dient binnen 14 dagen na verzenddatum van de factuur te worden voldaan. Het restant dient uiterlijk 49 dagen voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De combinatie van reisdiensten die wij met de 7 Stanes reis aanbieden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kun je als reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt TS MTB Adventure gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen. STO Garant is een erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan TS MTB Adventure, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.

De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan TS MTB Adventure. Mocht TS MTB Adventure voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.

Hiermee heeft TS MTB Adventure zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant. Wanneer diensten door insolventie van TS MTB Adventue niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via [email protected] of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling

U ontvangt een e-mail van STO Garant ([email protected]) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is erg belangrijk bij een mountainbikereis. Niet iedere reisverzekering dekt risicosporten zoals mountainbiken of activiteiten in bergachtig terrein. Bij het deelnemen aan deze reis is het verplicht een reisverzekering af te sluiten die bergsportrisico’s dekt. Kijk goed of jouw reisverzekering dit dekt!

Foto’s

Video’s

1599/p.p
Boek nu voor 2024!
15-05-2024 – 21-05-2024
12-06-2024 – 18-06-2024

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis