Meer balans, controle en snelheid op de MTB – Spaarnwoude, Hooge Vuursche & Soest
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meer balans, controle en snelheid op de MTB – Spaarnwoude, Hooge Vuursche & Soest

9 april 2022 @ 13:00 - 15:30

€150

Niveau 1+

Je bent al wat meer ervaren op de fiets. De basis is voor jou allemaal geen probleem. Je hebt al diverse mtb parcoursen gereden en dat gaat best lekker. Toch zoek je meer balans op de fiets om sneller en zelfverzekerder het parcours te rijden. Hoe kan je de bochten sneller rijden en hoe houd je meer flow op de fiets!

Deze serie van 3 clinics brengt je naar 3 parcoursen in Nederland die elk bekend staan om hun eigen specifieke eigenschappen. We beginnen in Spaarnwoude daarna Lage Vuursche en we sluiten af op Soest.

Spaarnwoude staat bekend om de vele hoogtemeters en steile klimmen. We beginnen zeker niet op het parcours maar daarnaast op de vele grasvelden die Spaarnwoude rijk is. We gaan terug naar de basis van mountainbiken en gaan aan de houding werken. Die basis hebben we weer nodig om alle parcoursen beter te rijden. Zeker zo belangrijk is remmen en daar besteden we ook uitgebreid aandacht aan. Hoe rem ik nu het beste op het parcours maar hoe kan ik dan ook flow houden op het parcours. Daarna gaan we klimmen en afdalen. Nog steeds niet op het parcours. We bouwen dit rustig op en geven tips met betrekking tot de combinatie van houding en remmen om soepel te klimmen en af te dalen. Vervolgens gaan we rustig richting het parcours en beginnen we met kombochten. Met welke houding rijden we die en zoeken de juiste lijn op. Daarna gaan we stukken van het parcours rijden waarbij de vooral letten op de combi van houding en remtechnieken. Aan het eind van deze clinic heeft Spaarnwoude geen geheimen meer voor ons en rijden we veilig en zelfverzekerd stukken van het parcours.

We hebben tussendoor de tijd om te oefenen en de twee clinic is op Hoge en Lage Vuursche. Dit prachtige parcours staat bekend om het draaien en keren in combinatie met relatief klein hoogteverschil. We beginnen in Hoge Vuursche eerst met de pump track. Op dit stuk van allemaal kleine bultjes achter elkaar gaan we de snelheid erin zien te houden. We nemen de energie van de afdaling mee de bultjes op. Daarna gaan we ons focussen om het rijden van obstakels op het parcours. We komen op een mooi stuk met wortels en gaan hier de juiste techniek toepassen. We gebruiken ook we de techniek die we hiervoor toegepast hebben maar ook de techniek die we al in Spaarnwoude hebben gebruikt. Daarna gaan we genieten van het mooie parcours van Lage Vuursche en gaan we het allemaal rustig combineren.

De derde clinic zitten we op Soest. Op dit kleine stukje terrein kunnen we perfect nog wat technieken gaan gebruiken om de bochten iets scherper aan te snijden door middel van het kanten van de fiets. We gaan hier het stilstaan op de fiets oefenen omdat balans een belangrijk onderdeel is van het fietsen. Daarna nog een klein stukje obstakels en dan gaan we Drops oefenen met behulp van de MTB Hopper. Hoe rijd je nou veilig van al die kleine afstapjes die je overal op het parcours ziet. Op Soest zijn er ook veel natuurlijke drops te vinden die we goed kunnen gebruiken. Vervolgens kunnen we met de MTB Hopper ook het springen met de fiets een klein beetje oefenen. Het gaat niet om heel hoog maar welke houding moet ik aannemen als ik zoiets op het parcours tegen kom.

Door het aandoen van 3 parcoursen in Nederland zien we echt wat Nederland te bieden heeft en kunnen we echt van alle 3 de parcoursen het beste eruit halen. Na deze clinic kan je met vertrouwen allen parcoursen in Nederland rijden.

Clinic 1: 09 april Spaarnwoude – Steil klimmen en dalen, flow op het parcours
Clinic 2: 23 april Hooge Vuursche – Houding op de fiets, bochtentechniek en kombochten
Clinic 3: 07 mei Soester Hoogt – Balans en Obstakels met de MTB Hopper

Tussen de trainingen in ga je zelf aan de slag om het geleerde in de praktijk brengen.

Data:
Zaterdagen: 9 april, 23 april en 7 mei

Locatie: Spaarnwoude, Hooge Vuursche & Soesterhoogt
Iedere training duurt 2.5 uur
Tijd: 13:00 – 15:30
Prijs 150 euro pp voor de hele serie (15 euro korting tov 3 losse lessen)
Maximaal: 8 deelnemers.

Na inschrijving ontvang je binnen enkele dagen een mail met alle details en een betaal verzoek.
Uiterlijk 7 dagen voor aanvang delen we de laatste details voor de training.
Op de dag zelf maken wij een groepsapp aan op WhatsApp voor het delen van laatste aanpassing/foto’s/etc etc

De training gaat ook bij slechter weer door, tenzij wij vanuit de autoriteiten het dringende advies ontvangen om te cancellen of uit eigen overweging tot dit besluit moeten komen.

Je kunt tot 14 dagen vooraf aan de clinic nog vrijblijvend annuleren. Na deze periode kunnen wij geen restitutie meer geven over het betaalde bedrag.

Welke clinic je ook volgt, bij MTBTravel.nl zetten wij je beter op de MTB
– Uitsluitend lessen door gecertificeerde trainers!
– 15 euro korting op een clinic serie tov losse lessen
– Kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht
– Gratis bidon twv 8,95 euro voor iedere deelnemer
– Kosteloos wisselen tussen niveau’s
– Flat pedals beschikbaar om uit te proberen
– Aansluitend leuke aanbiedingen op vervolg clinics en reizen
– Gratis Try-outs

 

Reserveer nu

Gegevens

Datum:
9 april 2022
Tijd:
13:00 - 15:30
Kosten:
€150
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
https://forms.gle/Wv1mts5Q8MCmjaJo9

Organisator

MTBTravel.nl
Telefoon:
0634492457
E-mail:
info@ts-mtb-adventure.nl

Locatie

Spaarnwoude
Heuvelweg
Velsen-Zuid, Noord-Holland 1981 LV Nederland
+ Google Maps

Gepland voor 2020: Wales!

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Wales reis.

Gepland voor 2020: Super6 in Noord-Engeland.

Geef je nu op en hoor als eerste de data en details van de Super6 reis.

Graag ontvang ik een gratis folder

Vul jouw gegevens in voor een gratis folder met alle details per reis